dc.contributor.advisor | حبیبی اصل, بهلول | |
dc.contributor.author | دهقان حصاری, رضا | |
dc.date.accessioned | 2023-09-25T06:21:39Z | |
dc.date.available | 2023-09-25T06:21:39Z | |
dc.date.issued | 1401 | en_US |
dc.identifier.uri | https://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/69390 | |
dc.description.abstract | مقدمه: مکانيسمهاي متعددي از جمله، افزایش فعالیت سیستم گلوتامینرژیک ، تولید رادیکالهای آزاد و تشدید سیستم استرس اکسیداتیو، در نوروپاتی ناشی از سیس پلاتین دخیل هستند. سفتریاکسون بهعنوان آنتی بیوتیک باعث کاهش عملکرد سیستم گلوتامینرژیک میشود. عسل و شیره انگور نیز
دارای اثرات آنتیاکسیدانی هستند.
هدف: هدف از این مطالعه تعیین اثر بخشی فرآورده طب سنتی ایرانی (عسل و انگور) بر بهبود علایم حسی نوروپاتی محیطی در مدل حیوانی (موش سوری) بود.
مواد و روش کار: 56 سر، موش سوری نر در محدوده وزنی 35-25 گرم بهصورت تصادفی در 7 گروه 8 تایی تقسیم شدند. یک هفته قبل از تزریق سیسپلاتین، عسل (ml/kg, p.o 10) و شیره انگور (ml/kg, p.o 10) و دوز توأم (عسل + شیره انگور) و ... تجویز شد. در ارزیابی تأثیر رژیم¬های مختلف در ازدیاد حساسیت به درد از آزمون (Tail Flick) استفاده به-عمل آمد. در پایان سطح سرمی MDA و TAC مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافتهها: زمان تأخیری در گروه مصرفکننده شیره انگور، گروه مصرفکننده عسل و همچنین گروه مصرفکننده همزمان عسل و شیره انگور و گروههای دریافتکننده پره گابالین و سفتریاکسون بهصورت معنیداری افزایش یافت )05/0 >P). سطح سرمی TAC در گروه دریافتکننده شیره انگور، گروه مصرفکننده عسل به میزان معنیداری افزایش یافت) 5/0 >P). سطح سرمی بیومارکر MDA در گروه مصرفکننده عسل و گروه مصرفکننده همزمان عسل و شیره انگور به میزان معنیداری کاهشیافت )05/0 >P).
نتیجهگیری: مصرف دریافت رژیم غذایی واجد شیره انگور، عسل و یا هر دو این مواد میتواند با افزایش زمان تأخیری آستانه احساس درد را افزایش داده و اثر محافظتی در نوروپاتی داشته باشد. | en_US |
dc.language.iso | fa | en_US |
dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده طب سنتی | en_US |
dc.relation.isversionof | فارسی | en_US |
dc.subject | سیسپلاتین، نوروپاتی، عسل، شیره انگور، سفتریاکسون، پره¬گابالین، موش سوری | en_US |
dc.title | بررسی اثر بخشی فرآورده طب سنتی ایرانی (عسل و انگور) بر بهبود علایم حسی نوروپاتی محیطی در مدل حیوانی (موش سوری) | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.contributor.supervisor | شمس وحدتی, صمد | |
dc.contributor.supervisor | فضل جو, محمدباقر | |
dc.identifier.docno | 46 | en_US |
dc.identifier.callno | 46 | en_US |
dc.contributor.department | طب سنتی | en_US |
dc.description.discipline | طب ایرانی | en_US |
dc.description.degree | Ph.D | en_US |
dc.citation.reviewer | خدادوست, محمود | |
dc.citation.reviewer | شیرزاد, میثم | |
dc.citation.reviewer | چرخپور, محمد | |
dc.citation.reviewer | صدیق اعتماد, سعید | |
dc.citation.reviewer | باقرزاده, علیرضا | |