نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.authorزیبان, بهناز
dc.date.accessioned2023-07-17T07:17:43Z
dc.date.available2023-07-17T07:17:43Z
dc.date.issued1401en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/69009
dc.description.abstractمقدمه: استخراج ترکیبات آمونیاکی از نمونه های غذایی به دلیل خاصیت آب دوست آمونیاک یک موضوع چالش برانگیز است. یک روش استخراج ساده و سریع برای تعیین آمونیاک در یک نوع نان محلی (نان اهری) و نمونه‌های شیر با استفاده از روش استخراج مایع-مایع به کمک نمک و اسپکتروفتومتری توسعه داده شده است. اهداف: اندازه گیری آمونیاک در نمونه های غذایی با استفاده از روش های رنگ سنجی، استخراج آمونیاک از نمونه های مواد غذایی، اعتبار سنجی روش شامل دقت و صحت روش مورد استفاده اهداف این مطالعه می باشد. روش: در استخراج مایع - مایع به کمک نمک (SALLE) از استونیتریل برای تمیز سازی استفاده شد و محلول نمکی کلرید پتاسیم برای جداسازی استونیتریل و فاز آبی با ایجاد دو فاز اضافه شد. غلظت آمونیاک در فاز آبی بر اساس روش رنگ سنجی تعیین شد. پارامترهای مختلف موثر بر شدت جذب با استفاده از روش سطح پاسخ بهینه سازی شدند. سپس از پارامترهای بهینه سازی شده برای ارائه یک روش آنالیزی استفاده شد. در نهایت تعیین کمی ترکیبات آمونیاکی در نمونه‌های غذایی، یعنی نان اهری و شیر، با روش افزایش استاندارد انجام گردید. نتایج: با توجه به شرایط بهینه سازی شده، روش ارائه شده محدوده خطی بین 2.5 تا 40 میکروگرم در میلی لیتر با ضریب همبستگی (R2) 0.994 را نشان داد. حد تشخیص (LOD) و حد اندازه گیری (LOQ) به ترتیب 0.038 و 1.29 میکروگرم بر میلی لیتر به دست آمدند. صحت (به عنوان درصد خطا ) و دقت (به عنوان انحراف معیار نسبی (RSD) در محدوده قابل قبول بود. بحث: روش استخراج تعیین شده و روش آنالیزی ارائه شده می تواند آمونیاک را در نمونه های غذایی واقعی تشخیص دهد. این داده ها نشان داد که روش آنالیز مورد نظر می تواند به عنوان یک تکنیک ساده و حساس برای استخراج و تعیین غلظت آمونیاک در مواد غذایی بکار رود.en_US
dc.language.isoenen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازیen_US
dc.relation.isversionofhttps://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/69008en_US
dc.subjectافزایش استانداردen_US
dc.subjectنمکen_US
dc.subjectاستخراجen_US
dc.subjectشیرen_US
dc.subjectنانen_US
dc.subjectآمونیاکen_US
dc.titleاستفاده از استخراج مایع مایع به کمک نمک به منظور اندازه گیری ترکیبات آمونیاکی در نمونه های غذاییen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorنعمتی, محبوب
dc.contributor.supervisorشایان فر, علی
dc.identifier.callno46 ارشدen_US
dc.description.disciplineکنترل مواد خوراکی و آشامیدنیen_US
dc.description.degreeکارشناسی ارشدen_US


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم