dc.contributor.advisor | شادور, کامران | |
dc.contributor.author | سرفراز, توحید | |
dc.date.accessioned | 2023-02-21T04:52:48Z | |
dc.date.available | 2023-02-21T04:52:48Z | |
dc.date.issued | 1400 | en_US |
dc.identifier.uri | https://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/68319 | |
dc.description.abstract | مطالعات زیادی توصیه به تغذیه دیررس یا تغذیه با دوز کم می کنند مطالعات دیگر این نوع از حمایت تغذیه ای را توصیه نمی کنند. تا امروز نمره دهی M Nutricتوصیه به حمایت تغذیه ای زود رس و تهاجمی برای بیماران با ریسک بالا می کند ولی باید احتمال مضرات مربوط به تغذیه ی تهاجمی سریع در بیماران بدحال را مدنظر قرار دهیم . بنابراین ارزیابی این Score با توجه به تاثیر آن در درمان و حمایت تغذیه ای بیماران لازم می باشد . بنابراین ما در این مطالعه برآن شدیم تا بر ارزیابی ارزش تشخیصی اسکور M Nutricدر تعیین مرگ و میر بیماران و تشخیص شدت بیماری بپردازیم.
روش کار: تمام بیماران بستری در ICU(ICUشهدا و جنرال امام رضا )که تحت تهویه مکانیکی هستند در طی 2 سال از ابتدای فروردین 98 لغایت انتهای اسفند 99 در این مطالعه وارد شدند .تمام بیماران بستری در ICU به صورت روتین تحت ارزیابی تغذیه ای قرار گرفتند و حمایت تغذیه ای انترال یا پارنترال در عرض 48ساعت بستری در ICU فراهم شد . برای محاسبه انرژی و پروتئین مورد نیاز تمامی بیماران وزن شد و در بیماران با 30<BMI وزن بدن ایده آل مورد استفاده قرار گرفتند . میزان انرژی به صورت 25K cal/Kg از وزن بیمار و در صورت داشتن فاکتور های استرسی این موارد به انرژی کلی افزوده شد . میزان پروتئین 0.8-1.2gr/kg برای تمام بیماران ثبت گردید . تمام اطلاعات دموگرافیک بیماران ، شدت بیماری ، تشخیص حین بستری ، بیماری های همراه ، داروها ،مایعات وریدی ، میزان انرژی و پروتئین مورد نیاز روزانه و دریافت شده ثبت شد.
یافته ها : همبستگی معنی داری بین فاکتور M Nutric Score با سن بیماران مورد مطالعه مشاهده نشد (406/0 = P و 039/0 = r). ارتباط مستقیم و معنی داری بین فاکتور M Nutric Score و متغیرهای SOFA، APACHE، طول مدت بستری در ICU، طول مدت تهویه مکانیکی و تعداد روزهای وابسته به وازوپرسور مشاهده شد به گونه ای که با افزایش شاخصM Nutric Score مقدار یا تعداد هر کدام از متغیرهای مذکور نیز افزایش می یابند (05/0 > P). ارتباط معکوس و معنی داری بین فاکتور M Nutric Score و متغیرهای درصد انرژی و پروتئین دریافتی از کل انرژی و پروتئین مورد نیاز مشاهده شد به گونه ای که با افزایش درصد انرژی و پروتئین دریافتی، شاخصM Nutric Score کاهش می یابد (به ترتیب 0001/0 > P، 215/0- = r و 0001/0 > P، 222/0- = r). بررسی حساسیت و اختصاصیت شاخص M. Nutric Score برای تخمین مرگ و میر بیمارانی که تحت تهویه مکانیکی قرار گرفته بودند نمره M. Nutric Score بالای 4، با حساسیت 7/71 درصد و اختصاصیت 100 درصد مرگ و میر بیماران تحت تهویه مکانیکی را تخمین می زند | en_US |
dc.language.iso | fa | en_US |
dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده پزشکی | en_US |
dc.subject | مراقبت های ویژه | en_US |
dc.subject | مرگ و میر | en_US |
dc.title | ارزش پیشگویی Modified Nutric Score در تعیین شدت بیماری بیماران بدحال بستری در ICU و مورتالیته آن ها | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.contributor.supervisor | محمودپور, عطا | |
dc.identifier.docno | 6010785 | en_US |
dc.identifier.callno | 10785 | en_US |
dc.description.discipline | بیهوشی | en_US |
dc.description.degree | دکترای تخصصی | en_US |