dc.contributor.advisor | فتحی آزاد, فاطمه | |
dc.contributor.author | محمودزاده, الهه | |
dc.date.accessioned | 2023-02-08T06:12:33Z | |
dc.date.available | 2023-02-08T06:12:33Z | |
dc.date.issued | 1401 | en_US |
dc.identifier.uri | https://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/68227 | |
dc.description.abstract | مقدمه: جنس Symphytum کاربردهای وسیعی دارد. با توجه به ارتباط بین ترکیبات شیمیایی و اثرات فارماکولوژی ، شناسایی ترکیبات گیاهان ضروری است. هدف: با توجه به مطالعات محدود فیتوشیمیایی گونه¬های Symphytum asperrimum و Symphytum kurdicum، این گیاهان جهت بررسی انتخاب شدند.مواد و روش کار: عصاره گیری با روش سوکسله و ماسراسیون جداگانه انجام یافت. عصاره اتانولی فراکسیونه شد. فراکسیونه نمودن توسط Sep-pak C18 صورت گرفت. خالص سازی فراکسیون ها به کمک HPLC و تعیین ساختار شیمیایی ترکیبات با طیف های 1HNMR و 13CNMR انجام شد. گرفتن فراکسیون فرار به روش تقطیر با آب انجام گرفت. محتوای فراکسیون فرار به وسیله GC-MS آنالیز گردید. خواص ضد باکتریایی، آنتی اکسیدانی و محتویات فنل و فلاونوئید تام فراکسیون های عصاره بررسی گردید. سنجش تاثیر فرمولاسیون لیپوزومی بر خواص ضد میکروبی با ساخت نانوذرات انجام گرفت.نتایج: تحلیل GC-MS نشان داد که هگزافارنسیل استون بالاترین مقدار در فراکسیون فرار بود. عصاره های n-بوتانول و اتیل استات S. kurdicum بالاترین قدرت آنتی اکسیدانی را داشتند. عصاره n-بوتانول و اتیل استات S. asperrimum دارای محتوای فنلی زیادتری بودند. عصاره هر دو گیاه فعالیت ضد میکروبی خوبی داشتند. جداسازی ترکیبات خالص موجود در ساب فراکسیونهای عصاره n-بوتانولی دو گیاه منجر به جداسازی 11 ترکیب گردید، 4 ترکیب از ساب فراکسیون 20 % فراکسیون ان¬بوتانولی عصاره اتانولی 70 % گیاه S. kurdicum، شامل: Kaempferol-3-O-glucoside (Astragalin)، Caffeic acid، 7-acetyl indicine و Rosmarinic acid و 4 ترکیب از ساب فراکسیون 20 % فراکسیون ان¬بوتانولی عصاره اتانولی 70 % گیاه S. asperrimum شامل: Kaempferol-3-O-glucosyl Rhamnoside، Quercetin-3-O-glucoside (Isoquercetrin)، Kaempferol-7-O-glucoside و Rosmarinic acid و نیز 3 ترکیب از ساب فراکسیون 40 % فراکسیون ان¬بوتانولی عصاره اتانولی 70 % گیاه S. asperrimum شامل: Chlorogenic acid، Verbascoside و Forsythoside B که همگی این ترکیبات برای اولین بار گزارش شدند.بحث و نتیجهگیری: 11 ترکیب جدید از دسته فنلی، فلاونوئیدی وآلکالوئیدی از دو گیاه شناسایی شد. | en_US |
dc.language.iso | fa | en_US |
dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازی | en_US |
dc.subject | Symphytum asperrimum | en_US |
dc.subject | Symphytum kurdicum | en_US |
dc.subject | فولین سیوکالتیو | en_US |
dc.subject | HPLC | en_US |
dc.subject | آنتی اکسیدان | en_US |
dc.subject | دکانتاسیون | en_US |
dc.title | بررسی فیتوشیمیایی دو گونه Symphytum asperrimum و Symphytum kurdicum | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.contributor.supervisor | ناظمیه, حسین | |
dc.contributor.supervisor | حامد یزدان, ساناز | |
dc.identifier.callno | 166 تخصصی | en_US |
dc.description.discipline | فارماکوگنوزی | en_US |
dc.description.degree | دکترای تخصصی | en_US |