Show simple item record

dc.contributor.advisorکوثری نصب, مرتضی
dc.contributor.advisorمعمار, محمد یوسف
dc.contributor.authorصفری, فاطمه
dc.date.accessioned2022-12-11T05:18:20Z
dc.date.available2022-12-11T05:18:20Z
dc.date.issued1401en_US
dc.identifier.urihttps://dspace.tbzmed.ac.ir:443/xmlui/handle/123456789/67840
dc.description.abstractمقدمه: گیاه اسطوخودوس دارای خواص قابل توجهی می باشد. هدف از مطالعه حاضر این بود که از عصاره این گیاه در تهیه آدامس گیاهی استفاده شده و با گروه کنترل فاقد عصاره مقایسه گردد. این مطالعه جهت بررسی اثر این آدامس بر میزان باکتری استرپتوکوک موتانس بزاق، پلاک ایندکس، خونریزی لثه و pH بزاق در دانشکده دندانپزشکی تبریز انجام گرفت. روش ها و مواد: اين مطالعه، یک مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی بود که پس از عصاره گیری از گیاه و ساخت آدامس بر روی ۵۴ نفر از دانشجویان و کادر دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی تبریز مطالعه گردید. شرکت کنندگان به دو گروه تقسیم شده و به مدت ۲ هفته از آدامس حاوی عصاره اسطوخودوس یا صرفا پایه آدامس استفاده نمودند. میزان پلاک ایندکس و خونریزی لثه، قبل و بعد از استفاده از آدامس ها ثبت گردید و به صورت درصد گزارش شد. همچنین قبل و بعد از استفاده از آدامس ها بزاق غیر تحریکی از داوطلبان دریافت گردید و به آزمایشگاه جهت کشت باکتری ارسال شد. در همان روز pH بزاق اندازه گیری شد. ازنرم افزارهای SPSS 26 و STATA 14.2 و آزمون های بتارگرسیون، تحلیل Generalize Estimating Equations، آزمون مک نمار، آزمون همبستگی اسپرمن، آزمون کولموگروف جهت آنالیز داده ها استفاده گردید. یافته ها: در مجموع از ۵۴ نفر شرکت کننده، 19 نفر (35%) مرد و ۳۵ نفر (65%) زن بودند. نتایج آنالیز بتارگرسیون نشان داد که میزان پلاک ایندکس بعد از استفاده از آدامس اسطوخودوس و پلاسبو به صورت معنی دار نسبت به قبل از استفاده از آن ها کاهش داشت. به علاوه کاهش معنی داری در پلاک ایندکس بعد از استفاده از آدامس اسطوخودوس نسبت به پلاسبو وجود داشت (001/0 >P). همچنین با استفاده از ازمون GEE با تصحیح بن فرونی، در افراد مصرف کننده اسطوخودوس از لحاظ خونریزی قبل و بعد از استفاده از اسطوخودوس اختلاف معنی دار مشاهده نگردید (1.00=p-value) و با استفاده از تحلیل رگرسیون لوجستیک بین گروه پلاسبو و مصرف کننده اسطوخودوس از لحاظ خونریزی اختلاف معنی دار مشاهده گردید (001/0 p- value<). بین میزان استرپتوکوک موتانس بزاق قبل و بعد از استفاده از اسطوخودوس و پلاسبو اختلاف معنی دار اندازه گیری مشاهده گردید. میانگین تعداد باکتری بعد از استفاده از اسطوخودوس در هر دو بار اندازه گیری کاهش چشمگیری نسبت به استفاده از پلاسبو داشت (p<0.001). بین میزان pH بزاق قبل و بعد از مصرف آدامس اسطوخودوس اختلاف معنی دار مشاهده گردید (p<0.001). میانگین تعداد باکتری بعد از استفاده از اسطوخودوس در هر دو مرحله اندازه گیری کاهش چشمگیری نسبت به استفاده از پلاسبو و قبل از استفاده از اسطوخودوس داشت. نتیجه گیری: نتایج مطالعه نشان داد که فرمولاسیون آدامس عصاره گیاه اسطوخودوس تاثیر چشم گیری در کاهش میزان باکتری استرپتوکوک موتانس و pH بزاق، کاهش پلاک ایندکس داشت.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده دندانپزشکیen_US
dc.subjectبزاقPH،اسطوخودوس ،باکتری استرپتوکوک موتانس ،شاخص پلاک ،خونریزی لثهen_US
dc.titleبزاق، شاخص پلاک و خونریزی لثهPH،بررسی بالینی تاثیر آدامس گیاه اسطوخودوس بر روی استرپتوکوک موتانس بزاقen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorکوه سلطانی, مریم
dc.contributor.supervisorهمیشه کار, حامد
dc.identifier.docno603874en_US
dc.identifier.callno67773en_US
dc.contributor.departmentآسیب شناسی دهانen_US
dc.description.disciplineدندانپزشکیen_US
dc.description.degreeدکترای عمومیen_US
dc.citation.reviewerپایا, لادن
dc.citation.reviewerفتاحی, شیرین
dc.citation.reviewerوثوق حسینی, سپیده


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record