نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.authorکاظم زاده, پریسا
dc.date.accessioned2022-10-09T10:00:47Z
dc.date.available2022-10-09T10:00:47Z
dc.date.issued1401en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:80/xmlui/handle/123456789/67324
dc.description.abstractاعمال پلاسما تاثیری بر توانایی تشکیل بیوفیلم در سلول های سالمونلا انتریکا مقاوم به کلر و غیر مقاوم به کلر نشان نداد هر چند باعث کاهش OD گردید. اعمال پلاسمای سرد تاثیر متفاوتی بر الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی با توجه به ولتاژ، زمان و نوع آنتی بیوتیک مورد استفاده نشان داد. برای مثالبه عنوان مثال، سلول های سالمونلا انتریکا آداپته شده به کلر و آداپته نشده به کلر بیشترین حساسیت را به آمپی سیلین و تری متوپریم در بالاترین ولتاژ و زمان (11 کیلوولت در 15 دقیقه) به طور معنی داری(05/0p< ) نشان دادند. افزایش زمان و ولتاژ بر غیر فعالسازی هر دو سالمونلا سازگار به کلر و غیر سازگار به کلرموثر بود هر چند بالاترین میزان القای آسیب در بالاترین ولتاژ و زمان (11 کیلو ولت و 15 دقیقه) بدست آمد. پلاسمای سرد سلول های سالمونلای مقاوم و غیرمقاوم به کلر را در برگ پیازچه به میزان کمتری نسبت به سلول های تیمار شده در محیط آزمایشگاهی کاهش داد، با این وجود مشابه با محیط آزمایشگاهی، درصد بالایی از آسیب بر روی سلول های مقاوم به کلر در ولتاژ بالاتر القا شد. برگ های پیازچه تیمار شده با پلاسمای سرد (8 کیلوولت در 10 دقیقه) به ترتیب افزایش و کاهش معنی داری در ویتامین C و فعالیت آنتی اکسیدانی پس از کاربرد پلاسمای سرد در روز صفر نشان دادند. با این حال ویتامین C و فعالیت آنتی اکسیدانی در طی نگهداری در 4 درجه ی سلسیوس به ترتیب کاهش و افزایش یافتند. تیمار پلاسمای سرد، رنگ، بو و پذیرش کلی برگ پیازچه را در طول نگهداری در 4 درجه ی سلسیوس بهبود بخشید. نتیجه گیری: نتایج نشان داد که علیرغم بالاترین میزان غیرفعالسازی در ولتاژهای بالا و زمان طولانی تر، با توجه به درصد بالای القای سلول های آسیب دیده در این ولتاژ، ولتاژهای پایین تر می توانند غیرفعال سازی قابل قبول باکتری های بیماری زا با القای آسیب کمتر ارائه دهند. تیمار با پلاسمای سرد باعث حفظ ویژگی های کیفی (ویتامین C و فعالیت آنتی اکسیدانی) و نیر حسی طی نگهداری پیازچه در یخچال گردید. کلمات کلیدی: پلاسمای سرد ، سالمونلا انتریکا، هیپوکلریت سدیم، پیازچهen_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز/دانشکده تغذیه وعلوم غذاییen_US
dc.subjectپلاسمای سردen_US
dc.subjectپیازچهen_US
dc.subjectسالمونلا انتریکاen_US
dc.subjectهیپوکلریت سدیمen_US
dc.titleاثر فناوری پلاسمای سرد بر غیر فعال سازی سالمونلا آداپته شده به هیپوکلریت سدیم در پیازچه تازهen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorمحمودزاده, مریم
dc.identifier.docno110917en_US
dc.identifier.callno265/آ/تen_US
dc.description.disciplineبهداشت وایمنی موادغذاییen_US
dc.description.degreeکارشناسی ارشدen_US


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم