نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.advisorاعرج خدایی, مصطفی
dc.contributor.advisorصدیق اعتقاد, سعید
dc.contributor.authorراثی مرزآبادی, لیلا
dc.date.accessioned2022-10-03T08:43:16Z
dc.date.available2022-10-03T08:43:16Z
dc.date.issued1401en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:80/xmlui/handle/123456789/67295
dc.description.abstractسابقه و هدف شواهد در حال افزایش حاکی از اثرات مثبت احتمالی گیاه Crocus sativus (زعفران) بر عملکرد شناختی بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر وجود دارد. این مطالعه به بررسی اثرات زعفران بر پیامدهای شناختی و معیارهای آنتی اکسیدانی و ضد التهابی خون در بیماران مبتلا به آلزایمر خفیف تا متوسط پرداخته است. روش اجرای مطالعه شصت بیمار بالای 65 سال مبتلا به بیماری آلزایمر خفیف تا متوسط واجد شرایط شرکت در کارآزمایی بالینی 16 هفته ای تصادفی دوسوکور با دارونما با طرح گروه موازی بودند. داوطلبان به طور تصادفی در دو گروه30 نفری برای دریافت دونپزیل به همراه کپسول آماده زعفران با دوز 15 میلی گرم / دو بار در روز و یا دانپزیل و دارونما قرار گرفتند.. ابتدا و انتهای مطالعه نمرات MMSE و نیز نشانگرهای التهابی سرم (IL-1β، IL-6، و TNF-α) و نشانگرهای وضعیت آنتی اکسیدانی و استرس اکسیداتیو سرم (گلوتاتیون پراکسیداز (GPx)، سوپراکسید دیسموتاز (SOD)، مالون دی آلدئید (MDA) و ظرفیت آنتی اکسیدانی کل (TAC) در بیماران اندازه گیری شد و آنالیز گردید. نتایج نمره MMSE بیماران گروه زعفران تفاوت معنی داری با گروه دارو نما نداشت (303/0= p) در مقایسه با درمان پلاسبو، تجویز زعفران به طور قابل توجهی سطوح IL-1β (036/0 = p) و MDA (021/0 = p) را کاهش داد و TAC (032/0 = p) را در نمونه سرمی بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر خفیف تا متوسط افزایش داد. نتیجه‌گیری این مطالعه اثر اضافی مکمل زعفران را بر پیامدهای شناختی در بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر خفیف تا متوسط تحت درمان با دونپزیل نشان نداد. با این حال، بیماران گروه زعفران پروفایل های استرس التهابی، آنتی اکسیدانی و اکسیداتیو را در مقایسه با گروه دارونما بهبود بخشیدند، که ممکن است اثرات مفید افزودنی را بر روی نشانگرهای گردش خون در بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر ثابت کند.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده طب سنتیen_US
dc.subjectبیماری آلزایمرen_US
dc.subjectزعفرانen_US
dc.subjectاختلالات شناختیen_US
dc.subjectالتهابen_US
dc.subjectاسترس اکسیداتیوen_US
dc.subjectکارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکورen_US
dc.titleبررسی اثرعصاره‌ی اتانولی استیگمای زعفران (Crocus sativus) بر معیارهای شناختی، ماركرهای ضد التهاب و آنتی اكسیدانی بیماران مبتلا به نسیان (آلزایمر)en_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorطالبی, مهناز
dc.contributor.supervisorفضلجو, محمدباقر
dc.identifier.docno42en_US
dc.identifier.callno42en_US
dc.contributor.departmentطب سنتیen_US
dc.description.disciplineطب سنتیen_US
dc.description.degreeدکترای تخصصیen_US
dc.citation.reviewerمعینی جزنی, آرزو
dc.citation.reviewerسرداری, سعید
dc.citation.reviewerمیرزایی, محمدرضا
dc.citation.reviewerمحمودی, جواد
dc.citation.reviewerابوالحسنی, صونا


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم