dc.contributor.author | اسماعیل پور, مهدی | |
dc.date.accessioned | 2022-09-20T07:48:38Z | |
dc.date.available | 2022-09-20T07:48:38Z | |
dc.date.issued | 1401 | en_US |
dc.identifier.uri | http://dspace.tbzmed.ac.ir:80/xmlui/handle/123456789/67260 | |
dc.description.abstract | باکتری باسیلوس سوبتیلیس در شرایط فیزیکوشیمیایی بسیار سخت قابلیت رشد دارد. این باکتری توانایی تولید
آنزیم های هیدرولایتیک را دارند. از جمله این آنزیم ها ال- آسپاراژیناز است که اسید آمینه ال-آسپاراژین را به
دو جزء آسپارتیک اسید و آمونیاک می شکند و در درمان سرطان و صنایع غذایی اهمیت دارد.هدف: در این
مطالعه در ابتدا توانایی تولید آنزیم ال- آسپاراژیناز در میکروارگانیسم باسیلوس سوبتیلیس جداسازی شده از
عسل مورد بررسی قرار گرفت و اثر شرایط رشد مانند محیط کشت و فاکتور های دیگر روی رشد باکتری و
تولید آنزیم ال آسپاراژیناز تولید شده توسط باکتری مطالعه گردید.روش کار :در ابتدا سویه KP6 به منظور بررسی
توانایی تولید آنزیم ال-آسپاراژیناز غربالگری شد. فاکتور های مختلف فیزیکی و محیط کشت همانند میزان مایع
تلقیح، مدت زمان کشت، نوع منبع نیتروژن و شرایط هوادهی برای تولید آنزیم ال-آسپاراژیناز با روش one factor at time مورد بررسی قرار گرفت. برای بررسی میزان رشد باکتری از روش تعیین وزن خشک و
روش نورسنجی به وسیله اسپکترو فتومتر و برای بررسی میزان تولید آنزیم ال اسپا رژیناز از روش های کیفی و
کمی مانند کشت در محیط جامد حاوی شناساگر رنگی و همچنین به صورت اختصاصی تر از روش نسلریزا
سیون استفاده گردید.یافته ها : سویه KP6 توانایی تولید آنزیم ال-آسپاژیناز دارند و فاکتورهایی که بیشترین تاثیر
برای بهینه سازی تولید این آنزیم داشتند، هوادهی مداوم،کشت به مدت 84 ساعت در محیط کشت حاوی منبع
نیتروژن کازئین – لکتین بود.نتیجه گیری:نتایج بدست آمده نشان داد که باسیلوس سوبتیلیس جداسازی شده از
عسل توانایی تولید آنزیم ال-آسپاراژیناز را دارد و فاکتورهای رشد در کنار هوادهی مداوم و کشت به مدت 84
ساعت در محیط حاوی کازئین هیدرولایز به عنوان منبع نیتروژن بیشترین تاثیر را برای تولید آنزیم ال-آسپاراژیناز
دارند. | en_US |
dc.language.iso | fa | en_US |
dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازی | en_US |
dc.subject | باسیلوس سوبتیلیس | en_US |
dc.subject | آنزیم ال-آسپاراژینار | en_US |
dc.subject | one factor at time | en_US |
dc.subject | Response Surface Method (RSM) | en_US |
dc.subject | بهینه سازی | en_US |
dc.title | بهینه سازی تولید آنزیم ال-آسپاراژیناز بوسیله باکتری باسیلوس سوبتلیس جداسازی شده از عسل غرب ایران | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.contributor.supervisor | دیلمقانی, آزیتا | |
dc.contributor.supervisor | حیدری, حمیدرضا | |
dc.identifier.callno | 4183 | en_US |
dc.description.discipline | داروسازی | en_US |
dc.description.degree | دکترای عمومی | en_US |