نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.advisorمنتظرصاحب, سهیلا
dc.contributor.authorابراهیم زاده, سارا
dc.date.accessioned2022-09-13T06:37:45Z
dc.date.available2022-09-13T06:37:45Z
dc.date.issued1401en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:80/xmlui/handle/123456789/67202
dc.description.abstractملاس ماده‌ای چسبناک است که از فیلتر کردن نیشکر به شکر به دست می‌آید. ملاس به عنوان منبع غنی ساکارز محیط مناسبی برای رشد میکروارگانیسم‌ها است. میکروارگانیسم‌ها منابع غنی آنتی بیوتیک‌های طبیعی هستند .بنابراین به نظر می‌رسد بررسی و شناسایی باکتری‌های بومی بسیار مهم باشد. هدف مطالعه: این مطالعه با هدف جداسازی و معرفی میکروارگانیسم‌ها از ملاس نیشکر به عنوان یک محیط غنی از قند، محیطی مناسب برای رشد باکتری‌ها (به‌ویژه سویه‌های باسیلوس) انجام شد. روش کار: نمونه‌ ملاس از شوشتر-ایران جمع آوری شد و در محیط‌های کشتLB، محیط LB بدون نمک طعام (از همان مقدار گلوکز به جای NaCl استفاده کردیم)، محیط LB به اضافه 5 درصد گلوکز و محیط LB به اضافه 10 درصد گلوکز کشت داده شد.DNA ژنومی کلونی‌ها به روش کوربین استخراج شد. مرحله‌ی بعد انجام تست PCR است که مقادیر زیادی از یک قطعه خاص از کل DNA را فراهم می‌کند. (16srRNA)غلظت ژنوم استخراج شده‌ی باکتریبا الکتروفورز و نانودراپ اندازه گیری شد.DNAهای استخراج شده توسط شرکت Macrogen تعیین توالی شدند. برای شناسایی باکتری‌ها، توالی‌ها با استفاده از برنامه BLAST تحلیل شدند. سپس آزمایشات بیوشیمیایی انجام شد. یافته ها: نه میکروارگانیسم از نمونه ملاس جدا شد. پنج کلنی از محیط LB جدا شده (SE12، SE13، SE14، SE15، SE16). سه کلنی از محیط کشت LB بدون نمک طعام به اضافه 1% گلوکز (SE1,SE2,SE6) جدا شدند. و یک کلنی از LB+5% گلوکز (SE9). هیچ کلنی‌ای در LB+10% گلوکز رشد نکرد. نتیجه: همانطور که پیش بینی شده بود، تمامی کلنی‌های جدا شده متعلق به سویه‌های باسیلوس و باسیلاسه هستند. این سویه‌ها قادر به تولید آنزیم هایی هستند که قند را هیدرولیز می‌کنند تا بتوانند در ملاس نیشکر زنده بمانند.en_US
dc.language.isoenen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازیen_US
dc.relation.isversionofhttp://dspace.tbzmed.ac.ir:80/xmlui/handle/123456789/67201en_US
dc.subjectمحیط کشت LBen_US
dc.subjectباسیلاسهen_US
dc.subjectباسیلوسen_US
dc.subjectرنگ‌آمیزی گرمen_US
dc.subjectروش کوربینen_US
dc.titleبررسی تنوع باکتری های موجود در ملاس نیشکر جمع آوری شده از شوشتر ایران و ارزیابی خصوصیات فنوتیپی و ژنوتیپی آنهاen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorحجازی, محمد سعید
dc.contributor.supervisorطرح ریز, وحیده
dc.identifier.callno4276en_US
dc.description.disciplineداروسازیen_US
dc.description.degreeدکترای عمومیen_US


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم