Show simple item record

dc.contributor.advisorنیک نیاز, زینب
dc.contributor.authorحسن نژاد, سینا
dc.date.accessioned2022-09-12T07:47:56Z
dc.date.available2022-09-12T07:47:56Z
dc.date.issued1400en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:80/xmlui/handle/123456789/67194
dc.description.abstractسوء هاضمه عملکردی (Functional Dyspepsia) درد یا ناراحتی مزمن یا عود کننده در قسمت فوقانی شکم است که هیچ دلیل ساختاری برای آن یافت نشده است. رویکردهای درمانی موجود برای FD برای اکثر بیماران رضایت بخش نیست. زنجبیل برای درمان چندین مشکل گوارشی استفاده شده است. بنابراین، این مطالعه با هدف بررسی تأثیر زنجبیل بر علائم بالینی بیماران مبتلا به FD انجام شد. مواد و روش ها: بیماران مراجعه کننده به کلینیک گوارش طی دو سال بر اساس تشخیص متخصص گوارش، معیارهای ROME IV و معیارهای ورود و خروج انتخاب شدند. بیماران هلیکوباکتر پیلوری مثبت ابتدا تحت درمان قرار گرفتند و سپس وارد مطالعه شدند. بیماران انتخاب شده به طور تصادفی به دو گروه دارونما (n=35) و زنجبیل (n=35)تقسیم شدند. بیماران سه کپسول 250 میلی گرمی در روز به مدت چهار هفته دریافت کردند. پس از کسب رضایت آگاهانه برای هر شرکت‌کننده، بیماران شدت علائم خود را بر اساس معیارهای ROME IV ارزیابی کردند. نتایج: میانگین سنی شرکت کنندگان 73/11 ± 05/38 سال بود. میانگین نمره احساس سوزش اپی گاستر در گروه زنجبیل در مقایسه با دارونما به طور قابل توجهی کمتر بود (001/0 = (p- value اما زنجبیل تغییرات آماری قابل توجهی نسبت به دارونما در سیری پس از غذا، سیری زودرس و درد اپی گاستر ایجاد نکرد.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده پزشکیen_US
dc.subjectسوء هاضمه عملکردیen_US
dc.subjectRome IVen_US
dc.subjectزنجبیلen_US
dc.subjectسوزش اپی‌گاسترen_US
dc.titleبررسی اثر بخشی زنجبیل بر علایم بالینی در بیماران مبتلا به Functional Dyspepsiaen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorخوش باطن, منوچهر
dc.identifier.docno6010540en_US
dc.identifier.callno10540en_US
dc.description.disciplineپزشکیen_US
dc.description.degreeدکترای عمومیen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record