dc.contributor.advisor | بهاری, محمود | |
dc.contributor.author | وجدانی, مهسا | |
dc.date.accessioned | 2022-03-16T10:17:31Z | |
dc.date.available | 2022-03-16T10:17:31Z | |
dc.date.issued | 1400 | en_US |
dc.identifier.uri | http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/66408 | |
dc.description.abstract | مقدمه:
مواد ساینده موجود در انواع خمیر دندان ها عامل موثری در ایجاد ناهمواری های سطح مینا است . تغییرات سطح مینا می تواند باعث افزایش تکثیر باکتری و تشکیل بیوفیلم و همچنین مقاومت باکتریایی و افزایش پوسیدگی شود. خمیر دندان زغالی به علت وجود ترکیب و شکل ذرات زغال می تواند ساینده باشد و خشونت سطحی مینا را افزایش دهد. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر خمیر دندان حاوی زغال فعال بر رنگ، خشونت سطحی و ریزسختی مینای دندان بود.
مواد و روشها:
در این مطالعه ی تجربی _آزمایشگاهی تعداد 40 دندان پرمولر در 4 گروه (آب مقطر، خمیر دندان معمولی ، خمیر دندان سفید کننده ، خمیر دندان زغال فعال )بطور تصادفی تقسیم شدند. دندان ها از ناحیه ریشه قطع شدند. از هر دندان دو اسلب مینایی تهیه گردید . سطح اسلب مینایی توسط فرز الماسی تراش داده شد و سپس پالیش گردید. سپس از هر خمیر دندان به میزان۲۰گرم در ۴۰ میلی لیتر آب به مدت ۵ دقیقه حل شد و به مدت 14 دقیقه (معادل سه ماه) با استفاده از مسواک برقی Oral-B با نیروی 200 گرم مسواک زده شد. از آزمون one way Anova و آزمون تعقیبی tukey برای بررسی تغییر رنگ و خشونت سطحی و از آزمون کروسکال والیس برای مقایسه ریز سختی استفاده شد.
نتایج:
تغییر رنگ خمیر دندان زغالی(06/2±59/4) و خمیردندان معمولی (32/1±97/3) بطور معنی داری بیشتر از اب مقطر (5/2±74/0) و خمیردندان سفید کننده (17/2±72/0) بود. اختلاف معنی داری در تغییرات خشونت سطحی و ریز سختی مینای دندان در خمیر دندانهای مورد مطالعه وجود نداشت.
نتیجه گیری :
تغییر خشونت سطحی و ریز سختی مینای دندان توسط خمیر دندان زغالی در حد قابل قبول بود. خاصیت سفید کنندگی خمیر دندان زغالی بیشتر از خمیردندان سفید کننده بود. | en_US |
dc.language.iso | fa | en_US |
dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده دندانپزشکی | en_US |
dc.subject | خمیر دندان زغال فعال؛ تغییر رنگ، خشونت سطحی ، ریزسختی | en_US |
dc.title | تاثیر مسواک زدن با خمیر دندان حاوی زغال فعال بر رنگ،خشونت سطح و ریزسختی مینای دندان | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.contributor.supervisor | ابراهیمی, محمد اسماعیل | |
dc.identifier.docno | 603690 | en_US |
dc.identifier.callno | 67361 | en_US |
dc.contributor.department | دندانپزشکی ترمیمی | en_US |
dc.description.discipline | دندانپزشکی | en_US |
dc.description.degree | دکترای عمومی | en_US |
dc.citation.reviewer | عابدکهنمویی, مهدی | |
dc.citation.reviewer | دیبازر, ثنا | |
dc.citation.reviewer | پورنقی آذر, فاطمه | |
dc.citation.reviewer | رضاعی, یاشار | |
dc.citation.reviewer | محبوبی, زینب | |
dc.citation.reviewer | تقی زاده, مهسا | |