ارزیابي تاثیر نوع کلار گردني بر حجم های تنفسي، دی اکسید کربن بازدمي در بیماران مراجعه کننده به اورژانس
Abstract
هدف اين مطالعه مقايسه دو نوع كلار فیلادلفیا و میامي است كه اگر كلار میامي بتواند تاثیر نفي كمتری بر روی حجمهای ريوی و تهويه بیماران داشته باشد بتوان آن را جايگزين كلار فیلادلفیا نمود . لذا هدف از اين مطالعه بر مبنای مطالعات قبلي بر آن است كه تاثیر نوع كلار گردني بر حجم های تنفسي، دی اكسید كربن بازدمي را ارزيابي نمايد.
روش کار: در اين مطالعه بر روی تعداد 80 نفر از داوطلبان كه آگاهانه و پس از قرائت رضايتنامه آگاهانه وارد مطالعه شدند، انجام گرفت. از هر بیمار حجم تنفسي با اسپیرومتر گرفته شد و دی اكسید كربن بازدمي با كاپنوگراف سنحیده شد. سپس برای جلوگیری از متغیر مخدوشگر تاثیر رواني نوع كلار در شروع كار، برای 40 نفر از داوطلبان كلارگردني فیلادلفیا بسته شده و پس از نیم ساعت دوباره حجم تنفسي با اسپیرومتر گرفته شد و دی اكسید كربن بازدمي با كاپنوگراف سنحیده شد. سپس كلار فیلادلفیا باز و نیم ساعت استراحت داده شده و دوباره كلارگردني میامي بسته شد و پس از نیم ساعت حجم تنفسي با اسپیرومتر گرفته شد و دی اكسید كربن بازدمي با كاپنوگراف سنحیده شد. برای 40 نفر از داوطلبان ابتدا كلارگردني میامي بسته شده و پس از نیم ساعت دوباره حجم تنفسي با اسپیرومتر گرفته شده و دی اكسید كربن بازدمي با كاپنوگراف سنحیده مي شود.
نتایج: در اين مطالعه 80 نفر داوطلب كه معیارهای ورود به مطالعه را داشتند وارد مطالعه شدند كه بر اساس روش آماری كلموگروف سمیرينوف از توزيع نرمال تبعیت مي نمايد (pv=0.200).
میانگین سني داوطلبین 35/1 ±34/48 سال مي باشد(65/45-03/51؛ 95% CI). از اين
داوطلبان 66 نفر مرد (5/%82) و 14 نفر زن (5/%17) بود. كلار فیلادلفیا باعث كاهش معني داری در FEV1 و PEF و FVC/ FEV1 مي گردد اما تاثیری بر FVCو همچنین ETCO2 نداشته است. اما در مورد FEF 25-75باعث كاهش معني داری مي گردد ولي به نظر مي رسد با افزايش تعداد اين عدد قابل اعتمادتر باشد.