dc.contributor.author | حسینی, اسد الله | |
dc.date.accessioned | 2021-12-18T10:32:48Z | |
dc.date.available | 2021-12-18T10:32:48Z | |
dc.date.issued | 1400 | en_US |
dc.identifier.uri | http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/65743 | |
dc.description.abstract | دف از این مطالعه بررسی قابلیت الکتروریسی محلول گلیادین با حضور اتیل سلولز و آدیپیک اسید در نسبت و غلظتهای مختلف با در نظر گرفتن تغییرات فیزیکو-شیمیایی آنها بود. از سامانه تولید شده برای بارگذاری اسانس زیره سبز استفاده شد.
مواد و روش کار: در ابتدا قابلیت الکتروریسی محلول گلیادین در حلالهای اتانول-آب (80/20) مورد ارزیابی قرار گرفت. سپس اثر اضافه شدن اتیل سلولز به محلول بررسی شد. پس از آن آدیپیک اسید به منظور تقویت سامانه تولیدی به محلول گلیادین و اتیل سلولز افزوده شد. برهمکنش های شیمیایی با استفاده FTIR و آنالیز گرمایی DSC مورد بررسی قرار گرفت. اسانس زیره سبز در نانوالیاف بارگذاری شد.
یافتهها: تصاویر SEM نشان داد که الیاف تولید شده از گلیادین %30 در اتانول %70 دارای مهره ها و شکل غیریکنواخت است. با افزودن اتیل سلولز %15، غیر یکنواختی و مهره های تسبیح مانند کاهش یافت. با افزودن آدیپیک اسید 5 درصد، قابلیت الکتروریسی محلول پروتئین - پلی ساکارید به شکل قابل توجهی افزایش یافته و الیاف حاصله یکنواختتر شده اند. محلول %30 گلیادین و %15 اتیل سلولز همراه با آدیپیک اسید %5 با میزان %10 اسانس زیره سبز به عنوان سامانه بهینه انتخاب شد. نتایج FTIR تشکیل باند هیدروژنی بین آدیپیک اسید و پلیمرها را تایید میکند. بر اساس نتایج فعالیت آنتی اکسیدانی، نانوالیاف تولید شده توانسته رهایش اسانس زیره سبز را به تاخیر انداخته و رهایش تدریجی را باعث شود. آزمونهای میکروبی هم نشان داد که اسانس بارگذاری شده در نانوالیاف اثر ضد میکروبی قوی بر روی اشرشیاکلی، استافیلوکوکوس اورئوس و آسپریلوس فلاووس داشت. بر اساس نتایج آزمون سمیت سلولی، الیاف تولیدی هیچگونه اثر سمی نداشت.
نتیجه¬گیری: محلول گلیادین – اتیل سلولز – آدیپیک اسید به طور موفقیت آمیزی الکتروریسی شد و به عنوان یک ساختار مناسب جهت بارگذاری اسانس زیره سبز مورد استفاده قرار گرفت. این تکنیک به عنوان یک روش مناسب و کارامد جهت تحویل دارو و رهایش تدریجی اسانس زیره سبز ارزیابی شد.
واژگان کلیدی: گلیادین، اتیل سلولز، الکتروریسی، اسانس زیره سبز، آدیپیک اسید | en_US |
dc.language.iso | fa | en_US |
dc.publisher | دانشگاه عتوم پزشکی تبریز ،دانشکده تغذیه | en_US |
dc.subject | گلیادین | en_US |
dc.subject | آدیپیک اسید | en_US |
dc.subject | اسانس زیره سبز | en_US |
dc.subject | الکتروریسی | en_US |
dc.subject | اتیل سلولز | en_US |
dc.title | طراحی و ساخت نانوالیاف گلیادین-اتیل سلولز-آدیپیک اسید حاوی اسانس زیره سبز به روش الکتروریسی و ارزیابی خواص ضد میکروبی و آنتی اکسیدانی آن | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.contributor.supervisor | طبیبی آذر, مهناز | |
dc.identifier.docno | 110846 | en_US |
dc.identifier.callno | 238/آ/ت | en_US |
dc.description.discipline | علوم وصنایع غذایی | en_US |
dc.description.degree | کارشناسی ارشد | en_US |