Show simple item record

dc.contributor.advisorمیرغفوروند, مژگان
dc.contributor.authorتربتی, مصطفی
dc.date.accessioned2021-11-27T06:56:52Z
dc.date.available2021-11-27T06:56:52Z
dc.date.issued1400en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/65522
dc.description.abstractمقدمه: بیماری¬های دهان و دندان از جمله مشکلات شایع مربوط به سلامت است و می¬توانند تأثیرات مختلفی بر روی سلامت و کیفیت زندگی افراد داشته باشند. سیر دارای ترکیبات گوگردی مختلف و سولفیدها و چندین ویژگی بیولوژیکی از جمله ضدباکتری می¬باشد. Streptococcus mutans عامل اصلی پوسیدگی دندان می¬باشد. بنابراین مطالعه¬ی حاضر با هدف تعیین تاثیر عصاره گیاه سیر (Allium sativum)بر استرپتوکوک موتانس بزاق (پیامد اولیه) و اثر جانبی ناشی از عصاره گیاه سیر (پیامد ثانویه) انجام گرفت. روش کار: در این مرور سیستماتیک و متاآنالیز، پایگاه¬ داده¬های اطلاعاتی به زبان انگلیسی و فارسی (Pub Med، Cochrane Library،Google scholar، Scopus، Web of science،SID، Magiran) تا 25 فوریه 2021 بطور سیستماتیک جستجو شد. کیفیت مقالات وارد شده با استفاده از هندبوک کوکران بررسی شد و متاآنالیز با استفاده از نرم افزار RevMan 5.3 انجام گرفت و کیفیت شواهد با استفاده از سیستم درجه بندی (گریدینگ) بررسی شدند. یافته¬ها: 93 مقاله از طریق پایگاه¬ داده¬های اطلاعاتی یافت شد. 54 مقاله با مرور عنوان و 39 با مرور چکیده مقاله غربال شدند. در نهایت 4 مقاله با حجم نمونه 171 نفر وارد مطالعه مرور سیستماتیک حاضر شدند و دو مطالعه متاآنالیز گردید. در هر چهار مطالعه، عصاره سیر در مقایسه با گروه کنترل در کاهش تعداد کلونی استرپتوکوک موتانس بزاق موثر بود. نتایج متاآنالیز با دو مطالعه نشان داد که استفاده از دهانشویه سیر، میانگین تعداد کلونی استرپتوکوک موتانس بزاق را به طور معنی¬داری کاهش داده است (Mean Difference =-3.32; 95% CI: -4.39 to -2.26). نتیجه¬گیری: اگر چه مطالعه مروری حاضر اثرات مثبت عصاره سیر در کاهش استرپتوکوک موتانس بزاق را نشان داد، ولی فعلاً شواهد کافی برای توصیه به استفاده از عصاره سیر برای مقابله با استرپتوکوک موتانس بزاق وجود ندارد و برای نتیجه-گیری بهتر نیاز به کارآزمایی¬های بالینی بیشتر با طراحی قویتر و حجم نمونه بالاتر هست.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده دندانپزشکیen_US
dc.subjectسیر، استرپتوکوک موتانس، بزاق، آلیسین، اثرات جانبیen_US
dc.titleتأثیر عصاره گیاه سیر (Allium sativum) بر استرپتوکوک موتانس بزاق: مرور نظام¬مندen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorامام وردیزاده, پریا
dc.contributor.supervisorتربتی, محمدعلی
dc.identifier.docno603649en_US
dc.identifier.callno65946en_US
dc.contributor.departmentتشخیص بیماریهای دهانen_US
dc.description.disciplineدندانپزشکیen_US
dc.description.degreeدکترای عمومیen_US
dc.citation.reviewerکوه سلطانی, مریم
dc.citation.reviewerپاکدل, فرزانه
dc.citation.reviewerپورنقی آذر, فاطمه
dc.citation.reviewerشریفی فرد, نسرین
dc.citation.reviewerآغبالی, امیرعلا


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record