نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.advisorافشار مقدم, محمدرضا
dc.contributor.authorکامرانی, ساناز
dc.date.accessioned2021-10-20T07:57:09Z
dc.date.available2021-10-20T07:57:09Z
dc.date.issued1400en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/65330
dc.description.abstractمقدمه: با توجه به عوارض متعدد هیستامین بعد از مصرف کنسروهای ماهی از قبیل سردرد، افت فشارخون و آلرژی لازم است یک روش دقیق و سریع برای کنترل میزان هیستامین در آزمایشگاه های کنترل کیفیت مواد غذایی بکارگیری شود. بیان هدف: هدف از این تحقیق استفاده از پلیمر قالب مولکولی (MIP) پیرولی سنتز شده بدون استفاده از اتصال دهنده عرضی، برای استخراج هیستامین در کنسروهای ماهی استان سیستان و بلوچستان می باشد. این روش بعنوان یک جاذب جدید امکان اندازه گیری هیستامین را بدون نیاز به مشتق سازی مرسوم و آماده سازی اولیه مورد نیاز دستگاه GC با دتکتور FID فراهم می سازد. روش کار: برای این منظور 5 گرم نمونه کنسرو ماهی همگن شده در حجم 10 میلی لیتر آب مقطر در دمای محیط مخلوط شد. مخلوط به صورت دستی تکان داده شد و فاز مایع رویی به لوله آزمایش شیشه ای دیگر منتقل شد به فاز مایع رویی 60 میلی گرم جاذب MIP و NIP اضافه گردید و در مدت زمان بهینه (25 دقیقه) در حمام التراسوند قرار داده شد. سپس برای جدا سازی جاذب، مایع از روی کاغذ صافی عبور داده شد و جهت استخراج و واجذب به مواد رویی کاغذ صافی (ماده جاذب) 1 میلی لیتر متانول اضافه گردید و پس از طی زمان واجذب در اولتراسونیک به مدت 10 دقیقه سانتریفیوژانجام و یک میکرو لیتر حلال واجذب به دستگاه GC-FID تزریق شد. نتایج: حد تشخیص و حد اندازه گیری کمی به ترتیب 06/0 و21/0 میلی گرم بر کیلوگرم می باشد و محدوده خطی 25/0-100 میلی گرم بر کیلو گرم و درصد انحراف استاندارد نسبی 21/3 به دست آمد. بحث و نتیجه گیری: مقایسه نتایج بدست آمده با نتایج روش استاندارد ملی حاکی از صحت روش پیشنهادی می باشد. اندازه گیری هیستامین با روش فوق در وقت و در هزینه آزمایشات تاثیر بسزایی دارد.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازیen_US
dc.subjectمونومر پیرولen_US
dc.subjectکروماتوگرافی گازیen_US
dc.subjectهیستامینen_US
dc.subjectپلیمر قالب مولکولیen_US
dc.titleاستخراج هیستامین از کنسرو ماهی تن به روش پلیمر قالب مولکولی و تعیین مقدار آن به روش کروماتوگرافی گازیen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorنعمتی, محبوب
dc.contributor.supervisorخطیبی, آرامدخت
dc.identifier.callno33en_US
dc.description.disciplineکنترل مواد خوراکی و آشامیدنی‌en_US
dc.description.degreeکارشناسی ارشدen_US


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم