نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.advisorطریقت, علی
dc.contributor.authorآهنگری, حسین
dc.date.accessioned2021-08-27T17:34:38Z
dc.date.available2021-08-27T17:34:38Z
dc.date.issued1399en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/64990
dc.description.abstractچکیده: زمینه‌ی تحقیق: مصرف محلول گاواژ آلوده سبب ایجاد عفونت¬های متعددی در بیماران مبتلا به ضعف سیستم ایمنی می¬گردد. برای کاهش خطرات ناشی از عوامل میکروبی و همچنین پیشگیری از مشکلات مربوط به ایمنی مواد غذایی مانند مسمومیت غذایی و بیماری¬های غذازاد باید همواره کیفیت میکروبی محلول¬های گاواژ تحت نظارت کامل باشند. اهداف: هدف اصلی از اجرای این مطالعه بررسی میزان آلودگی محلول گاواژ تهیه شده در بیمارستان امام رضا(ع) تبریز و تایید گونه¬های باکتریایی ایزوله شده و اقدام برای اجرای اصول HACCP در فرآیند تولید محلول گاواژ جهت کاهش بارمیکروبی محلول¬ها بود. روش¬کار: باکتری¬های استافیلوکوکوس، سودوموناس و کلبسیلا در نمونه¬های محلول گاواژ با استفاده از محیط¬های کشت اختصاصی جداسازی و شمارش شده و تأیید نهایی با استفاده از واکنش زنجیره¬ای پلیمراز (PCR) انجام گردید. پس از بررسی پروسه تولید محلول¬ها تعدادی از نقاط بحرانی که سبب افزایش بارمیکروبی می¬گردید شناسایی شده و با ایجاد تغییرات ساختاری در جهت کاهش بروز آلودگی اقدام شد. نتایج: براساس نتایج به دست آمده از شمارش تعداد باکتری¬ها در محلول¬های گاواژ و مقایسه با استاندارد غذاهای بیمارستانیFDA ، 57٪ محلول¬ها بار میکروبی بالاتر از استاندارد را داشتند. با پیاده¬سازی سیستم HACCP، شمارش کل مزوفیل¬ها 17٪ کاهش یافت و علاوه براین شمارش سایر باکتری¬ها نیز تا حدود زیادی کاهش یافته و کلبسیلا در نمونه¬ها شناسایی نگردید. بحث: بهبود شرایط بهداشتی در محل تهیه‌ی محلول¬ها و پیاده¬سازی سیستم HACCP به جهت پیشگیری از آلودگی تا حد امکان به جلوگیری از بیماری¬های غذازاد کمک می¬کند. واژگان کلیدی: محلول گاواژ، آلودگی باکتریایی، واکنش زنجیره¬ای پلیمراز، 16S rRNAen_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherTabriz University of Medical Sciences, School of Healthen_US
dc.subjectمحلول گاواژen_US
dc.subjectآلودگی باکتریاییen_US
dc.subjectواکنش زنجیره¬ای پلیمرازen_US
dc.subject16S rRNAen_US
dc.titleارزیابی کیفیت میکروبی محلول‌های دست‌‌ساز تغذیه‌ی انترال در بیمارستان امام رضا(ع) تبریز و اجرای سیستمHACCP جهت بهبود کیفیت آنهاen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorاحسانی, علی
dc.contributor.supervisorهاشمی, محمد
dc.identifier.docno110708en_US
dc.identifier.callno218/ آ / تen_US
dc.contributor.departmentبهداشت و ایمنی مواد غذاییen_US
dc.description.disciplineبهداشت و ایمنی مواد غذاییen_US
dc.description.degreeکارشناس ارشدen_US


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم