dc.contributor.advisor | طریقت, علی | |
dc.contributor.author | آهنگری, حسین | |
dc.date.accessioned | 2021-08-27T17:34:38Z | |
dc.date.available | 2021-08-27T17:34:38Z | |
dc.date.issued | 1399 | en_US |
dc.identifier.uri | http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/64990 | |
dc.description.abstract | چکیده:
زمینهی تحقیق: مصرف محلول گاواژ آلوده سبب ایجاد عفونت¬های متعددی در بیماران مبتلا به ضعف سیستم ایمنی می¬گردد. برای کاهش خطرات ناشی از عوامل میکروبی و همچنین پیشگیری از مشکلات مربوط به ایمنی مواد غذایی مانند مسمومیت غذایی و بیماری¬های غذازاد باید همواره کیفیت میکروبی محلول¬های گاواژ تحت نظارت کامل باشند.
اهداف: هدف اصلی از اجرای این مطالعه بررسی میزان آلودگی محلول گاواژ تهیه شده در بیمارستان امام رضا(ع) تبریز و تایید گونه¬های باکتریایی ایزوله شده و اقدام برای اجرای اصول HACCP در فرآیند تولید محلول گاواژ جهت کاهش بارمیکروبی محلول¬ها بود.
روش¬کار: باکتری¬های استافیلوکوکوس، سودوموناس و کلبسیلا در نمونه¬های محلول گاواژ با استفاده از محیط¬های کشت اختصاصی جداسازی و شمارش شده و تأیید نهایی با استفاده از واکنش زنجیره¬ای پلیمراز (PCR) انجام گردید. پس از بررسی پروسه تولید محلول¬ها تعدادی از نقاط بحرانی که سبب افزایش بارمیکروبی می¬گردید شناسایی شده و با ایجاد تغییرات ساختاری در جهت کاهش بروز آلودگی اقدام شد.
نتایج: براساس نتایج به دست آمده از شمارش تعداد باکتری¬ها در محلول¬های گاواژ و مقایسه با استاندارد غذاهای بیمارستانیFDA ، 57٪ محلول¬ها بار میکروبی بالاتر از استاندارد را داشتند. با پیاده¬سازی سیستم HACCP، شمارش کل مزوفیل¬ها 17٪ کاهش یافت و علاوه براین شمارش سایر باکتری¬ها نیز تا حدود زیادی کاهش یافته و کلبسیلا در نمونه¬ها شناسایی نگردید.
بحث: بهبود شرایط بهداشتی در محل تهیهی محلول¬ها و پیاده¬سازی سیستم HACCP به جهت پیشگیری از آلودگی تا حد امکان به جلوگیری از بیماری¬های غذازاد کمک می¬کند.
واژگان کلیدی: محلول گاواژ، آلودگی باکتریایی، واکنش زنجیره¬ای پلیمراز، 16S rRNA | en_US |
dc.language.iso | fa | en_US |
dc.publisher | Tabriz University of Medical Sciences, School of Health | en_US |
dc.subject | محلول گاواژ | en_US |
dc.subject | آلودگی باکتریایی | en_US |
dc.subject | واکنش زنجیره¬ای پلیمراز | en_US |
dc.subject | 16S rRNA | en_US |
dc.title | ارزیابی کیفیت میکروبی محلولهای دستساز تغذیهی انترال در بیمارستان امام رضا(ع) تبریز و اجرای سیستمHACCP جهت بهبود کیفیت آنها | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.contributor.supervisor | احسانی, علی | |
dc.contributor.supervisor | هاشمی, محمد | |
dc.identifier.docno | 110708 | en_US |
dc.identifier.callno | 218/ آ / ت | en_US |
dc.contributor.department | بهداشت و ایمنی مواد غذایی | en_US |
dc.description.discipline | بهداشت و ایمنی مواد غذایی | en_US |
dc.description.degree | کارشناس ارشد | en_US |