Show simple item record

dc.contributor.authorموسوی, صدیقه
dc.date.accessioned2021-08-13T19:22:19Z
dc.date.available2021-08-13T19:22:19Z
dc.date.issued1399en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/64924
dc.description.abstractچکیده زمینه و هدف: ماست یکی از محصولات لبنی پرطرفدار در جهان است. اگرچه کپک‌ها به طور معمول با فساد پنیرها در ارتباط هستند، اکثر گونه‌های قارچ می‌توانند در محیط اسیدی ماست رشد کرده و باعث فساد ماست شوند. امروزه با توجه به نگرانی مصرف¬کنندگان در مورد ایمنی مواد غذایی و تقاضا برای استفاده از مواد غذایی سالم استفاده از روش‌های موثرتر و سالم‌تر در کارخانجات صنایع غذایی برای کنترل آلودگی‌های قارچی لازم و ضروری می‌باشد. لذا هدف از این پژوهش بررسی تأثیر ازن بر پیش‌گیری از رشد کپک¬های شاخص آلودگی ماست شامل آسپرژیلوس نایجر و پنی-سیلیوم نوتاتوم می¬باشد. روش اجرا: برای این هدف از جریان ازن با غلظت ppm 20 به مدت 60 دقیقه روی سطح نمونه‌های ماست آلوده و کنترل به منظور کاهش گونه‌های کپکی Penicillium notatum و Aspergillus niger استفاده شد. سپس نمونه‌ها به مدت 28 روز در دمای C ° 4-5 نگهداری شده و در طی روز¬های 1، 7، 14، 21 و 28 از نظر ویژگی¬های میکروبی، فیزیکوشیمیایی و حسی مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته¬ها: نتایج حاصل از نگهداری 28 روزه نمونه‌های ماست نشان داد که تعداد پنی‌سیلیوم نوتاتوم و آسپرژیلوس نایجر در ماست ازن‌دهی شده به ترتیب به میزان Log CFU/g 83/2 و Log CFU/g 12/0 نسبت به نمونه‌های کنترل کاهش یافته است (05/0p<). این در حالی است که تعداد پنی‌سیلیوم نوتاتوم و آسپرژیلوس نایجر در ماست فاقد ازن به ترتیب به میزان Log CFU/g 88/0 و Log CFU/g 14/0 در طول نگهداری افزایش معنی‌داری داشته است (05/0p<). با این حال برخی تغییرات حسی مشاهده شد و ماست ازن‌دار از نظر طعم و پذیرش کلی امتیاز کمتری نسبت به ماست بدون ازن داشت (05/0p<). ولی تغییرات معنی‌داری در ویژگی‌های فیزیکوشیمیایی نمونه‌های ازن‌دهی شده نسبت به نمونه‌های کنترل وجود نداشت (05/0p<). نتیجه گیری: ازن‌دهی ماست در مرحله قبل از بسته بندی‌ می‌تواند به عنوان یک عامل ضد‌میکروبی در برابر میکروب‌های عامل فساد نقش داشته باشد. همچنین انتخاب فاکتورهای غلظت و زمان ازن‌دهی مناسب می‌‌تواند در تولید ماست سالم موثر باشد. واژگان کلیدی: ازن، ماست، پنی‌سیلیوم نوتاتوم، آسپرژیلوس نایجرen_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده تغذیهen_US
dc.subjectازنen_US
dc.subjectماستen_US
dc.subjectپنی‌سیلیوم نوتاتومen_US
dc.subjectآسپرژیلوس نایجرen_US
dc.titleکاربرد ازن در پیش¬گیری از رشد آسپرژیلوس نایجر و پنی سیلیوم نوتاتوم در ماست کم چرب قالبیen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorهمایونی¬راد, عزیز
dc.identifier.docno110712en_US
dc.identifier.callno209/ آ / تen_US
dc.contributor.departmentبهداشت و ایمنی مواد غذاییen_US
dc.description.disciplineبهداشت و ایمنی مواد غذاییen_US
dc.description.degreeکارشناس ارشدen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record