Show simple item record

dc.contributor.advisorطاهراقدم, علی اکبر
dc.contributor.authorنصیرزاده, مینا
dc.date.accessioned2021-07-20T08:16:05Z
dc.date.available2021-07-20T08:16:05Z
dc.date.issued1399en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/64727
dc.description.abstractچکیده فارسی سابقه و هدف: بیماری پارکیـنسون (PD) دومین بیماری شایع تحلیل¬ برنده¬ی عصبی می-باشد. اگر چه مطالعات قبلی گلیکوزیلاسیون پروتئینی را به عنوان یکی از فاکتورهای مهم در پاتوژنز PD پیشنهاد کرده¬اند، در مورد فاکتورهای ¬زیستی دخیل در این امر اطلاعات محدود است. هدف از این مطالعه، تعیین ارتباط سطوح سرمی متیل¬گلیاکسال (MGO)، آلفا سینوکلئین (a-syn) الیگومر و DJ-1 با وضعیت تغذیه¬ای، شاخص گلیسمی (GI) و شدت بیماری در بیماران مبتلا به PD می¬باشد. مواد و روش‌ها: در این مطا¬¬لعه¬ی مورد-شاهدی (40 بیمار مبتلا به PD و 40 نفر سالم) میانگین GI رژیم¬ دریافتی برای چهار روز (پرسشنامه¬ی یادآمد غذایی 24 ساعته و ثبت غذایی سه روزه) محاسبه گردید. شاخص¬توده¬ی بدنی (BMI) و شاخص¬خطر تغذیه¬ای(NRI) محاسبه شد. شدت بیماری نیز با استفاده از ابزار Hoehn and Yahr تعیین شد. سطوح سرمی MGO، ¬a-syn الیگومر و DJ-1 با روش الایزا اندازه¬گیری و بین دو گروه مقایسه شد. همبستگی فاکتورهای سرمی با GI، وضعیت تغذیه¬ای و شدت بیماری بررسی شد. یافته¬ها: میانگین GI به طور معنی¬دار در بیماران PD در مقایسه با گروه شاهد بالاتر بود (019/0 = p). سطوح سرمی a-syn الیگومر و DJ-1 نیز به طور معنی¬دار در بیماران PD بالاتر از گروه شاهد بود (05/0 >p ). سطوح سرمی MGO تفاوت معنی¬دار بیـن دو گروه نداشت (05/0 < p). در بیـماران PD، BMI (001/0 =¬ p) و رتبه¬ی NRI (001/0 = p) به طور معنی¬دار کم¬تر از گروه شاهد بود. در گروه بیماران، MGO همبتگی مثبت و معنی¬دار با α-syn¬ الیـگومـر (001/0 > p و 603/0 = r) و DJ-1 (001/0 > p و 652/0 = r) داشت. همچنین، یک همبستگی مثبت و معنی¬دار میان a-syn الیگومر و DJ-1 (001/0 >p و 727/0 =r ) مشاهده شد. میـان GI و سطوح سرمی MGO (015/0 = p و 339/0 = r)، a-syn الیگومر (045/0 = p 319/0 = r) و DJ-1 (02/0 = p و 454/0 = r) همبستگی مثبت و معنی¬دار وجود داشت. BMI به طور منفی و معنی¬دار با سطوح a-syn الیگومر (031/0 = p و 240/0- = r) همبستگی داشت. رتبه¬ی NRI نیز به طور منفی و معنی¬دار با سطـوح سرمـی a-syn الیگومـر (029/0 = p و 254/0- = r) و DJ-1 (025/0 = p و 331/0- = r) همبستگی داشت. شدت بیماری با سطوح سرمی a-syn الیگومر (001/0 = p و 370/0 = r)، DJ-1 (001/0 > p و 505/0 = r) و GI رژیم دریافتی (001/0 > p و 419/0 = r) همبستگی مثبت و معنی¬دار و با NRI (001/0 > p و 464/0- = r) و BMI (001/0 > p و 411/0- = r) همبستگی منفی و معنی¬دار داشت. نتیجه¬گیری: نتایج مطالعه¬ی ما از فرضیه¬ی افزایش سطوح a-syn الیگومر و DJ-1، سطوح بالای GI و همچنین احتمال بالای ابتلا به سوء¬تغذیه در بیماران مبتلا به PD حمایت می-کند. سطوح سرمی MGO بین دو گروه مورد مطالعه تفاوت نداشت. کلمات کلیدی: بیماری پارکینسون، شاخص¬گلیسمی، متیل¬گلیاکسال، آلفا¬ سینوکلئین¬ الیگومر، دی¬جی-1-en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز ، دانشکده تغذیه و علوم غذاییen_US
dc.subjectبیماری پارکینسونen_US
dc.subjectشاخص¬گلیسمیen_US
dc.subjectمتیل¬گلیاکسالen_US
dc.subjectآلفا¬ سینوکلئین¬ الیگومرen_US
dc.subjectدی¬جی-1en_US
dc.titleارتباط سطوح سرمی متیل¬گلایاکسال، آلفا سینوکلئین الیگومر و دی جی-1 با وضعیت تغذیه¬ای، شاخص گلیسمی و شدت بیماری در بیماران مبتلا به پارکیـنسون: مطالعه¬ی مورد-شاهدen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorعلیزاده, محمد
dc.identifier.docno110733en_US
dc.identifier.callno160/ آ / تen_US
dc.contributor.departmentعلوم تغذیهen_US
dc.description.disciplineعلوم تغذیهen_US
dc.description.degreeکارشناسی ارشدen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record