Show simple item record

dc.contributor.advisorزین العابدین, مالک
dc.contributor.authorحميدي, مسعود
dc.date.accessioned2021-06-30T06:17:31Z
dc.date.available2021-06-30T06:17:31Z
dc.date.issued1393en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/64464
dc.description.abstractمقدمه: کاروتنوئیدها رنگدانه های آلی با منافع قابل توجه تجاری می باشند که در صنایع غذایی، دارویی و آرایشی و بهداشتی استفاده می شوند. با توجه به اهمیت کاروتنوئیدها، در اين تحقیق ما به مطالعه میکروارگانیسم های تولید کننده کاروتنویید جدا شده از دریاچه ارومیه و قوری گل در شمال غرب ایران و بررسي تأثير عوامل مختلف بر روی سطح تولید کاروتنوییدها پرداختیم. مواد و روشها: مجموعا 30 ایزوله باکتریایی جدا شده از دریاچه ارومیه و نیز دریاچه قوری گل در محیط¬های کشت تلقیح گردیدند و در شرایط مناسب انکوبه گردیدند. سپس تک کلنیها در محیطهای کشت مایع وارد شدند. به منظور تعیین اولیه وجود کاروتنوئید و نیز پروفایل کاروتنوییدی، کاروتنویید کل با استفاده از محلول استون و متانول به ترتیب با نسبت 7 به 3 استخراج شد. در ادامه با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتری میزان جذب آنها تعیین و به کمک کروماتوگرافی با لایه نازک در حضور آنتی موان پنتاکلرید (SbCl5)، حضور کاروتنوییدها تایید گردید. سپس پروفایل کاروتنوییدی با استفاده ازروش کروماتوگرافی مایع - اسپکتروسکوپی جرمی (LC-MS) مورد بررسی قرار گرفت. در مرحله بعد شناسایی بیوشیمیایی و مولکولی ایزوله های تولید کننده کاروتنویید با استفاده از روشهای استاندارد انجام گرفت. در نهایت بررسی فاکتورهای محیطی شامل دما، pH و غلظت نمک بر میزان تولید توده سلولی (biomass) و کاروتنویید کل با استفاده از روش RSM مورد مطالعه قرار گرفت. در ضمن ارزیابی اثر نور بر میزان تولید توده سلولی (biomass) و توتال کاروتنویید در شرایط بهینه انجام گردید. یافته ها: سویه 112TBZ بالاترین توانایی تولید کاروتینوئید را نسبت به TBZ110 و TBZ123 نشان داد. بر اساس خصوصیات فنوتیپی و مولکولی، هر سه ایزوله مورد نظر به جنس Halorubrum تعلق دارند. عصاره استخراجی کاروتینوئیدی هر سه ایزوله، طیف جذب و پروفایل کروماتوگرافی مشابهی به نمایش گذاشتند که بر اساس نتایج MS-LC سه کاروتنوئید باکتریوروبرین، لیکوپن و بتاکاروتن، مهمترین کاروتنوئیدهای موجود در عصاره کاروتنوییدی تشخیص داده شدند که در این میان باکتریوروبرین بیشترین مقدار را به خود اختصاص داد. شرایط مطلوب برای رشد سلولی و تولید کاروتنوئید در ایزوله های مورد بررسی که توسط RSM مشخص گردیدند، به ترتیب دمای °C31 و °C 32، pH 7.5 و 47.9 و غلظت نمک 18.33٪ و 20٪ به دست آمد. علاوه بر این مطالعه ما نشان می دهد که تمام ایزوله های مورد نظر، توده سلولی و کاروتنویید کل بیشتری را در شرایط بهینه در حضور نور نسبت به تاریکی تولید می نمایند. نتیجه گیری: هر سه سویه جدا شده از دریاچه ارومیه در این مطالعه دارای ظرفیت بالایی در تولید رنگدانه های کاروتنوئیدی می باشند. در نتیجه این آرکی باکترهای نمک دوست افراطی می توانند به عنوان نامزد پروکاریوتی مناسبی برای تولید کاروتنوئیدها به ویژه باکتریوروبرین در مطالعات آینده در نظر گرفته شوند. علاوه بر این، با به کار بردن RSM جهت بهینه سازی و نور به عنوان عامل تحریک کننده، به ترتیب 38%، 70% و 45% درصد افزایش در توليد کاروتنویید کل توسط TBZ110، TBZ112 و TBZ126 در مقایسه با محیط کشت غیر بهینه شده به دست آمد.en_US
dc.language.isoenen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازیen_US
dc.relation.isversionofhttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/64463en_US
dc.subjectبتا-کاروتنen_US
dc.subjectلیکوپنen_US
dc.subjectکاروتنوییدen_US
dc.subjectباکتریوروبرینen_US
dc.subjectمیکروارگانیسم افراطی نمک دوستen_US
dc.titleمطالعه توليد كارتنوييد از باكتريهاي نمك دوست بومي ايران و تاثير فاكتورهاي مختلف بر ميزان توليدen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorحجازي, محمد سعيد
dc.contributor.supervisorناظميه, حسين
dc.contributor.supervisorحجازي, محمد امين
dc.identifier.callno67en_US
dc.description.disciplineبیوتکنولوژی داروییen_US
dc.description.degreeدکترای تخصصیen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record