Show simple item record

dc.contributor.advisorرضایی, هاله
dc.contributor.authorشادروز, شیوا
dc.date.accessioned2021-05-03T06:42:32Z
dc.date.available2021-05-03T06:42:32Z
dc.date.issued1396en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/64133
dc.description.abstractمقدمه: کمبود ویتامین D به ‌عنوان یک مشکل بزرگ در سراسر جهان شناخته شده است و ممکن است نقش مهمی را در پاتوژنز و مقاومت به انسولین در دیابت نوع II ایفا نماید. یکی از شاخص‌های ارزیابی مقاومت به انسولین، نسبت لپتین به آدیپونکتین می‌باشد. هدف: بررسی ارتباط نسبت لپتین به آدیپونکتین با سطح سرمی ویتامین D در بیماران دیابتی تیپ II. روش کار: در این مطالعه بالینی مقطعی 40 بیمار مبتلا به دیابت نوع II (20 نفر مرد و 20 نفر زن) و دارای کمبود ویتامین D به ‌طور تصادفی ساده انتخاب شدند و مشخصات دموگرافیک و بالینی آن‌ها شامل سن، قد، وزن، شاخص توده بدنی، قند خون ناشتا، هموگلوبین A1C، پروفایل چربی و سطح سرمی لپتین، آدیپونکتین و ویتامین D اندازه گیری شد و سپس ارتباط بین سطح ویتامین D با لپتین، آدیپونکتین و نسبت لپتین به آدیپونکتین بررسی شد. یافته‌ها: نتایج حاصل از این مطالعه مقطعی نشان داد که بین سطح سرمی ویتامین D و مقاومت به انسولین، سطح لپتین و آدیپونکتین ارتباط معنی‌داری از نظر آماری وجود نداشت. نتیجه‌گیری: نتایج مطالعه حاضرکه در بیماران دیابتی تیپ II و دچار کمبود ویتامین D انجام شد، نشان داد که بین سطح ویتامین D با مقاومت به انسولین، لپتین و آدیپونکتین ارتباط معنی‌داری وجود ندارد. همچنین ارتباط معنی داری بین مقاومت به انسولین با پارامترهای آزمایشگاهی مشاهده نشد. اما با شاخص توده بدنی ارتباط آماری معنی داری گزارش گردید. از طرف دیگر با بررسی ارتباط بین سطح ویتامین D با پارامترهای آزمایشگاهی و BMI به جز در قند خون ناشتا، ارتباط معنی داری در سایر موارد مشاهده نشد. در بررسی ارتباط بین لپتین و آدیپونکتین با پارامترهای آزمایشگاهی و BMI، جز رابطه مستقیم معنی دار لپتین و BMI ارتباط معنی دار دیگری در سایر موارد مشاهده نشد.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازیen_US
dc.subjectویتامین Den_US
dc.subjectدیابت نوع IIen_US
dc.subjectآدیپونکتینen_US
dc.subjectلپتینen_US
dc.titleبررسی ارتباط مقاومت به انسولین (نسبت لپتین به آدیپونکتین) با سطح ویتامین D در بیماران دیابتی تیپ IIen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorقره خانی, افشین
dc.contributor.supervisorنجفی پور, فرزاد
dc.identifier.callno3924en_US
dc.description.disciplineداروسازیen_US
dc.description.degreeدکترای عمومیen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record