Show simple item record

dc.contributor.advisorفرنود, فرهنوش
dc.contributor.advisorنوشاد, حمید
dc.contributor.authorکیان زاده, امید
dc.date.accessioned2021-04-24T08:06:40Z
dc.date.available2021-04-24T08:06:40Z
dc.date.issued1396en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/64087
dc.description.abstractمقدمه: همودیالیز به عنوان یک روش موفق برای درمان بیماران ESRD در نظر گرفته میشود از طرفی برای بهبودی بیشتر این بیماران، روی بهینه کردن کیفیت دیالیز، کنترل فشار خون، درمان آنمی و نگه داشتن پارامتر های مختلف در رنج نرمال تاکید می شود. از طرفی اهمیت موضوع تغذیه در بیماران همودیالیزی به جهت تاثیر آن بر کیفیت زندگی و مورتالیته بیماران غیر قابل انکار بوده و لذا داشتن اطلاعات کافی در رابطه با وضعیت تغذیه¬ی این بیماران برای کادر درمان ضروری است، از این رو بررسی وضعیت تغذیه ای در بیماران همودیالیزی حائز اهمیت خواهد بود. هدف: هدف از این مطالعه، بررسی وضعیت تغذیه ای بیماران همودیالیزی به واسطه¬ی تعیین مارکرهای تغذیه¬ای در سرم بیماران، تعیین پارامترهای آنتروپومتریک و میزان دریافت انرژی و پروتئین در بیماران همودیالیزی می باشد. روش کار: مشخصات دموگرافیک و آزمایشگاهی بیماران از جمله سن، جنس، قد، وزن، علل بروز ESRD، اندازه¬ی چربی زیر پوست، MAC، سطح سرمی آلبومین، فریتین، TIBC و کلسترول بیماران ثبت خواهد شد. همچنین با کمک بیمار و یا همراه بیمار نوع و مقدار مواد غذایی مصرفی توسط بیمار در سه روز مختلف یادداشت می شود و سپس از طریق جداول رفرنس کالری و پروتئین دریافتی بیمار محاسبه می شود.، همچنین با کمک بیمار و یا همراه بیمار نوع و مقدار مواد غذایی مصرفی توسط بیمار در سه روز مختلف یادداشت می شود و سپس از طریق جداول رفرنس کالری و پروتئین دریافتی بیمار محاسبه می شود. نتایج: ارزیابی وضعیت تغذیه ای بیماران همودیالیزی بیمارستان سینا بر اساس معیار های ISRNM نشان داد که PEW برای حدود %37 از بیماران مورد مطالعه، تشخیص داده شد. نتیجه گیری: نتایج حاصل از ارزیابی وضعیت تغذیه ای بیماران همودیالیزی بر اساس معیار هایISRNM مزمن نشان داد که بسیاری از این بیماران از نظر تغذیه ای وضعیت ایده آلی ندارند .en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازیen_US
dc.subjectPEWen_US
dc.subjectهمودیالیزen_US
dc.subjectارزیابی وضعیت تغذیه ایen_US
dc.subjectچین پوستیen_US
dc.subjectاندازه ی عضله ی دور بازوen_US
dc.subjectآلبومینen_US
dc.titleبررسی وضعیت تغذیه ای بیماران همودیالیزی در شهر تبریزen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorقره خانی, افشین
dc.contributor.supervisorرضایی, هاله
dc.identifier.callno3903en_US
dc.description.disciplineداروسازیen_US
dc.description.degreeدکترای عمومیen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record