نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.advisorتربتی, محمد علی
dc.contributor.authorاستوان, مریم
dc.date.accessioned2021-01-30T07:17:28Z
dc.date.available2021-01-30T07:17:28Z
dc.date.issued1399en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/63435
dc.description.abstractخلاصه فارسی: مقدمه: درخت مصطکی(Pistacia lentiscus) متعلق به خانواده Anacardiaceaeاست. صمغ آن دارای خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی است. هدف از این مطالعه بررسی اثرات مصطکی بر سایتوکاین های TNF-α، اینترلوکین۶ و میلوپراکسیداز در موش های صحرایی مبتلا به کولیت است. روش کار و مواد: 48 موش نر نژاد Sprague-Dawley به طور تصادفی به شش گروه تقسیم شدند: گروه اول موش های بدون القا کولیت و با تجویز نرمال سالین به صورت داخل مقعدی، گروه دوم موش های با القا کولیت بدون درمان و فقط با تجویز نرمال سالین به صورت داخل مقعدی، گروه سوم موش های با القا کولیت با تجویز پردنیزولون (5 میلی گرم درکیلوگرم در روز) به صورت خوراکی، گروه چهارم موش های با القا کولیت با تجویز روغن مصطکی (400 میلی گرم بر کیلوگرم در روز) به صورت خوراکی، گروه پنجم موش های با القا کولیت با تجویز روغن مصطکی به صورت داخل مقعدی، گروه ششم موش های با القا کولیت با تجویز روغن کنجد بصورت خوراکی به مدت شش روز متوالی. اثرات درمان با تعیین سیتوکین های اینترلوکین۶، TNF-αو فعالیت میلوپراکسیداز (MPO) و نمرات ماکروسکوپی و پارامترهای هیستوپاتولوژیک ارزیابی شد. نتایج هر گروه با موش های گروه کولیت با تجویز نرمال سالین به شکل انما (موش های گروه دوم) مقایسه شد. یافته ها: پس از مصرف روغن کنجد به شکل خوراکی، میزان میلوپراکسید از در مقایسه با گروه کولیت با تجویز سرم نرمال سالین به طور قابل توجهی کاهش یافت (025/0P=). تجویز روغن مصطکی (400 میلی گرم بر کیلوگرم خوراکی) در کاهش شدت کولیت از طریق کاهشTotal Colitis Index (046/0P=) بعد از شش روز موثر بود. تجویز مقعدی مصطکی، TNF-αرا شبیه به گروه پردنیزولون به شکل خوراکی به طور قابل توجهی کاهش داد و TNF-α گروه کنترل در مقایسه با گروه کولیت بدون درمان کاهش معنی داری داشت (024/0P=). اینترلوکین۶ در گروه های روغن مصطکی هم به شکل انما و هم خوراکی و روغن کنجد به شکل خوراکی تغییر نکرد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج ما، روغن مصطکی به شکل انما و خوراکی و روغن كنجد به شکل خوراکی سایتوکاین های التهابی را کاهش میدهند و این نشان میدهد كه میتوانند به عنوان منابع طبیعی برای كاهش التهاب كولیت اولسراتیو مورد استفاده قرار گیرند.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز دانشکده طب سنتیen_US
dc.subjectروغن مصطکی، کنجد، میلوپراکسیداز، کولیت اولسراتیوen_US
dc.titleمقایسه اثر بخشی روغن مصطکی و روغن کنجد بر فاکتورهای التهابی و هیستوپاتولوژیک بیماری کولیت اولسروز در مدل حیوانی (رت)en_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorخضرایی, هاجر
dc.contributor.supervisorفضل جو, سید محمد باقر
dc.identifier.docno30en_US
dc.identifier.callno30en_US
dc.contributor.departmentطب سنتیen_US
dc.description.disciplineطب سنتیen_US
dc.description.degreeدکتری تخصصیen_US
dc.citation.reviewerخدایی, لاله
dc.citation.reviewerمیرزایی هرگلان, محمد رضا
dc.citation.reviewerصدیق اعتقاد, سعید
dc.citation.reviewerاعرج خدایی, سید مصطفی
dc.citation.reviewerشیرزاد, میثم
dc.citation.reviewerنسیمی دوست ازگمی, رامین


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم