نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.advisorاستادی, علی
dc.contributor.advisorسربخش, پروین
dc.contributor.authorفیضی, پریناز
dc.date.accessioned2020-12-30T07:26:46Z
dc.date.available2020-12-30T07:26:46Z
dc.date.issued1399en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/63170
dc.description.abstractمقدمه:تهوع و استفراغ از مشكلات شايع دربيماران مراجعه كننده به اورژانس می باشد. درمان های دارويي گرچه خاتمه دهنده تهوع و استفراغ بیمار هستند، اما ممكن است عوارض نامطلوب و گاها خطرناك و همچنین تداخلات دارويي جدی را درپي داشته باشند. لذا روش-های نوین غیردارویی کم هزینه، در دسترس و با مصرف آسان برای اهداف درمانی در بیماران معرفی شده اند. بنابراین در این مطالعه بررسی اثرات آروماتراپی با اسانس نعناع بر روی تهوع و استفراغ مد نظر قرار گرفت. هدف:مطالعه اثرات استشمام اسانس نعناع برحالت تهوع بیماران مراجعه¬کننده به اورژانس بیمارستان سینا روش کار:در این مطالعه که به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی، تک سویه کور و کنترل شده با پلاسبو روی بیماران با شکایت تهوع و استفراغ انجام شد، 138 بیمار بطور تصادفی به 3 گروه 46 نفره شامل: گروه اول اسانس نعناع (به صورت 3بار استشمام عمیق)، گروه دوم اندانسترون وریدی (8 میلی گرم) همراه استنشاق پلاسبو سالین، و گروه سوم اندانسترون وریدی (8 میلی¬گرم) به همراه اسانس نعناع وارد شدند. در ابتدای درمان و دقایق 5، 10، 20، 30 و 60 پس از شروع درمان، میزان شدت تهوع و استفراغ و درد ناشی از تهوع با استفاده از معیار ارزیابی بصری VNS اندازه گیری شدند. یافته ها: اثر آروماتراپی با اسانس نعناع بر تهوع بسیار قابل توجه بود و در دقایق 5،10،20، 30،60 بین گروه اول(دریافت کننده اسانس نعناع) و گروه سوم (اسانس نعناع همراه اندانسترون وریدی) با گروه دوم (دریافت کننده اندانسترون وریدی و پلاسبو سالین)، تفاوت آماری معنی داری ایجاد شد (P-value ˂ 0.05). اما در کاهش استفراغ و درد اثرات مشابه اندانسترون وریدی بود. نتیجه گیری: پاسخ دهی به آروماتراپی با اسانس نعناع به صورت 3بار استشمام عمیق برای کاهش تهوع و استفراغ و احساس درد ناشی از آن در بیماران مراجعه کننده به اورژانس بسیار موثرتر از اندانسترون وریدی می باشد.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازیen_US
dc.subjectاندانسترونen_US
dc.subjectاسانس نعناعen_US
dc.subjectآروماتراپیen_US
dc.subjectتهوعen_US
dc.subjectاستفراغen_US
dc.subjectاورژانسen_US
dc.titleمطالعه اثرات استشمام اسانس نعناع برحالت تهوع بیماران مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان سیناen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorقره خانی, افشین
dc.contributor.supervisorشهسواری نیا, کاووس
dc.identifier.callno4144en_US
dc.description.disciplineداروسازیen_US
dc.description.degreeدکترای عمومیen_US


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم