dc.contributor.advisor | استادی, علی | |
dc.contributor.advisor | سربخش, پروین | |
dc.contributor.author | فیضی, پریناز | |
dc.date.accessioned | 2020-12-30T07:26:46Z | |
dc.date.available | 2020-12-30T07:26:46Z | |
dc.date.issued | 1399 | en_US |
dc.identifier.uri | http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/63170 | |
dc.description.abstract | مقدمه:تهوع و استفراغ از مشكلات شايع دربيماران مراجعه كننده به اورژانس می باشد. درمان های دارويي گرچه خاتمه دهنده تهوع و استفراغ بیمار هستند، اما ممكن است عوارض نامطلوب و گاها خطرناك و همچنین تداخلات دارويي جدی را درپي داشته باشند. لذا روش-های نوین غیردارویی کم هزینه، در دسترس و با مصرف آسان برای اهداف درمانی در بیماران معرفی شده اند. بنابراین در این مطالعه بررسی اثرات آروماتراپی با اسانس نعناع بر روی تهوع و استفراغ مد نظر قرار گرفت.
هدف:مطالعه اثرات استشمام اسانس نعناع برحالت تهوع بیماران مراجعه¬کننده به اورژانس بیمارستان سینا
روش کار:در این مطالعه که به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی، تک سویه کور و کنترل شده با پلاسبو روی بیماران با شکایت تهوع و استفراغ انجام شد، 138 بیمار بطور تصادفی به 3 گروه 46 نفره شامل: گروه اول اسانس نعناع (به صورت 3بار استشمام عمیق)، گروه دوم اندانسترون وریدی (8 میلی گرم) همراه استنشاق پلاسبو سالین، و گروه سوم اندانسترون وریدی (8 میلی¬گرم) به همراه اسانس نعناع وارد شدند. در ابتدای درمان و دقایق 5، 10، 20، 30 و 60 پس از شروع درمان، میزان شدت تهوع و استفراغ و درد ناشی از تهوع با استفاده از معیار ارزیابی بصری VNS اندازه گیری شدند.
یافته ها: اثر آروماتراپی با اسانس نعناع بر تهوع بسیار قابل توجه بود و در دقایق 5،10،20، 30،60 بین گروه اول(دریافت کننده اسانس نعناع) و گروه سوم (اسانس نعناع همراه اندانسترون وریدی) با گروه دوم (دریافت کننده اندانسترون وریدی و پلاسبو سالین)، تفاوت آماری معنی داری ایجاد شد (P-value ˂ 0.05). اما در کاهش استفراغ و درد اثرات مشابه اندانسترون وریدی بود.
نتیجه گیری: پاسخ دهی به آروماتراپی با اسانس نعناع به صورت 3بار استشمام عمیق برای کاهش تهوع و استفراغ و احساس درد ناشی از آن در بیماران مراجعه کننده به اورژانس بسیار موثرتر از اندانسترون وریدی می باشد. | en_US |
dc.language.iso | fa | en_US |
dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازی | en_US |
dc.subject | اندانسترون | en_US |
dc.subject | اسانس نعناع | en_US |
dc.subject | آروماتراپی | en_US |
dc.subject | تهوع | en_US |
dc.subject | استفراغ | en_US |
dc.subject | اورژانس | en_US |
dc.title | مطالعه اثرات استشمام اسانس نعناع برحالت تهوع بیماران مراجعه کننده به اورژانس بیمارستان سینا | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.contributor.supervisor | قره خانی, افشین | |
dc.contributor.supervisor | شهسواری نیا, کاووس | |
dc.identifier.callno | 4144 | en_US |
dc.description.discipline | داروسازی | en_US |
dc.description.degree | دکترای عمومی | en_US |