dc.contributor.advisor | فرنود, فرهنوش | |
dc.contributor.advisor | سربخش, پروین | |
dc.contributor.author | رضادوست, لاچین | |
dc.date.accessioned | 2020-12-30T06:19:35Z | |
dc.date.available | 2020-12-30T06:19:35Z | |
dc.date.issued | 1399 | en_US |
dc.identifier.uri | http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/63161 | |
dc.description.abstract | مقدمه: افزایش التهاب به عنوان یک عارضه شایع در بیماران مبتلا به ESRD می باشد که میتواند اثرات منفی و عوارض زیادی را در این بیماران منجر شود و کیفت زندگی آنها را کاهش دهد. با توجه به اثرات ضد التهابی پنتوکسی¬فیلین این دارو می تواند تاثیر بسزایی در کاهش میزان فاکتورهای التهابی و افزایش کیفیت زندگی در بیماران همودیالیزی داشته باشد.
هدف: بررسی تاثیر داروی پنتوکسی فیلین بر روی فاکتورهای التهابی و کیفیت زندگی بیماران همودیالیزی
روش کار: این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی تک سویه کور و کنترل شده با پلاسبو انجام شد. 100 بیمار همودیالیزی مزمن بطور تصادفی در 2 گروه وارد شدند؛ گروه درمان شامل 50 بیمار که روزانه 400 میلی¬گرم پنتوکسی¬فیلین خوراکی و به مدت 3 ماه و گروه کنترل شامل 50 بیمار که روزانه 400 میلی¬گرم پلاسبو به صورت خوراکی و به مدت 3 ماه دریافت کردند. قرص پلاسبو غیر از ماده موثره، کاملا مشابه قرص پنتوکسی¬فیلین بود. در ابتدا و انتهای مطالعه از هر دو گروه خونگیری و سطح سرمی TNF-α و CRP اندازه گیری شد. همچنین پرسشنامه کیفیت زندگی در ابتدا و انتهای مطالعه توسط هر دو گروه بیماران تکمیل شد.
یافته ها: گروه بیماران دریافت کننده پنتوکسی¬فیلین کاهش معنی داری در سطح سرمی TNF-α و CRP نسبت به گروه پلاسبو در انتهای مطالعه نشان دادند (0.05>P value). همچنين بهبود معني داری در تمام ابعاد كيفيت زندگي بیماران دریافت کننده پنتوکسی-فیلین مشاهده شد (0.05>P value). از طرفی ارتباطی بین بهبود پارامترهای کیفیت زندگی و تغییرات فاکتورهای التهابی TNF-α و CRP در انتهای مطالعه مشاهده نشد.
نتیجه گیری: مصرف روزانه 400 میلی گرم پنتوکسی فیلین باعث كاهش چشمگیر غلظت سرمی TNF-α و CRP و همچنين ايجاد بهبودی قابل ملاحظه ای در كيفيت زندگي بیماران همودیالیزی گردید. | en_US |
dc.language.iso | fa | en_US |
dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازی | en_US |
dc.subject | کیفیت زندگی | en_US |
dc.subject | فاکتورهای التهابی | en_US |
dc.subject | پنتوکسی فیلین | en_US |
dc.subject | همودیالیز | en_US |
dc.title | بررسی تاثیر داروی پنتوکسی فیلین بر روی فاکتورهای التهابی و کیفیت زندگی بیماران همودیالیزی | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.contributor.supervisor | قره خانی, افشین | |
dc.contributor.supervisor | طیبی خسروشاهی, حمید | |
dc.identifier.callno | 4114 | en_US |
dc.description.discipline | داروسازی | en_US |
dc.description.degree | دکترای عمومی | en_US |