dc.contributor.advisor | خدایی, لاله | |
dc.contributor.advisor | منیری فر, حسن | |
dc.contributor.author | صادقی, فریبا | |
dc.date.accessioned | 2020-11-21T08:12:11Z | |
dc.date.available | 2020-11-21T08:12:11Z | |
dc.date.issued | 1399 | en_US |
dc.identifier.uri | http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/63094 | |
dc.description.abstract | چکیده: ریفلاکس یکی از شایعترین بیماریهای گوارشی با شیوع حدود 2 تا 50 درصد در ایران میباشد. دو علامت عمده آن، سوزش سینه و برگشت مواد غذایی به بالا یا حلق یا سایر ارگانهای مجاور است. در طب ایرانی داروهای متعددی برای درمان ذکر شده است.
هدف: این مطالعه با هدف بررسی اثرات دو داروی مصطکی و اطریفل گشنیزی و مقایسه آن با امپرازول در درمان بیماری ریفلاکس بالغین اجرا شد.
روش کار و مواد: این پژوهش در کلینیکهای سرپایی دانشگاه علوم پزشکی تبریز از سال 1397 تا 1398 اجرا گردید. شرکت کنندگان در گروه A روزانه یک عدد کپسول امپرازول 20 میلیگرمی قبل از صبحانه و 5 عدد کپسول پلاسبو حاوی نشاسته، گروه های B و C به ترتیب روزانه 3 گرم اطریفل گشنیزی و پودر مصطکی منقسم در سه دوز دریافت کردند. بیماران قبل از مداخله، 2 هفته پس از مداخله و در پایان مداخله ویزیت و بررسی با تکمیل چهار پرسشنامه GERD-HRQL، RS، VAS و FSSG قبل از مطالعه و در پایان مطالعه انجام یافت.
يافتهها: در ابتدای مطالعه در بین گروههای مداخله از نظر خصوصیات مختلف، اختلاف آماری معنیداری مشاهده نگردید و پس از 4 هفته مداخله، در هر سه گروه بهبودی معنیداری مشاهده شد. بهبودی در نمره FSSG در سه گروه A، B و C به ترتیب 24/77، 40/75 و 36/65 درصد بود (P=0.000). بهبودی در نمره VAS در سه گروه A، B و C به ترتیب 34/66، 78/68 و50/58 درصد بود (P=0.000). بهبودی در نمره GERD-HRQL در سه گروه فوق به ترتیب 88/86، 19/82 و 47/74 درصد (P=0.000) و در RS به ترتیب 21/77، 20/72 و 57/65 درصد مشاهده شد (P=0.000).
نتيجهگيري:
نتایج نشان داد که مصطکی و اطریفل گشنیزی به اندازه امپرازول در درمان بیماری ریفلاکس بالغین موثر بوده و میتوانند در درمان بیماریهای گوارشی با عوارض کمتر و فواید و سودمندی بیشتر، مورد استفاده قرار گیرند. | en_US |
dc.language.iso | fa | en_US |
dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تبریز - دانشکده طب سنتی | en_US |
dc.subject | اطریفل | en_US |
dc.subject | ریفلاکس | en_US |
dc.subject | سوزش معده | en_US |
dc.subject | گشنیز | en_US |
dc.subject | مصطکی | en_US |
dc.title | بررسی اثر فراوردههای گیاهی طب سنتی، مصطکی و اطریفل گشنیزی بر درمان بیماری ریفلاکس معدی- مروی در بالغين: يك مطالعه كارآزمايي باليني تصادفي شده | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.contributor.supervisor | فضل جو, سید محمد باقر | |
dc.contributor.supervisor | سپهری, بیتا | |
dc.identifier.docno | 28 | en_US |
dc.identifier.callno | 28 | en_US |
dc.contributor.department | طب سنتی | en_US |
dc.description.discipline | طب سنتی | en_US |
dc.description.degree | دکترای تخصصی | en_US |
dc.citation.reviewer | خوش باطن, منوچهر | |
dc.citation.reviewer | میرزایی هرگلان, محمد رضا | |
dc.citation.reviewer | زحلی نژاد, محمد ابراهیم | |
dc.citation.reviewer | شیرزاد, میثم | |