نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.advisorمبصری, مجید
dc.contributor.advisorنوشاد, حمید
dc.contributor.authorبرزگری, ملیحه
dc.date.accessioned2020-08-26T08:27:13Z
dc.date.available2020-08-26T08:27:13Z
dc.date.issued1397en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/62385
dc.description.abstractزمینه و هدف: دیابت یکی از شایع ترین بیماری‏های متابولیک مزمن در سراسر جهان می‏باشد و نفروپاتی دیابتی یکی از مهمترین عوارض دیابت نوع 2 محسوب می‏شود. با توجه به اینکه ویتامین D می‏تواند نقش محافظتی در نفروپاتی دیابتی داشته باشد، این کارآزمایی بالینی تصادفی به منظور بررسی تاثیر مکمل یاری ویتامین D بر روی الگوی لیپیدی و شاخص‏های اکسیداتیو/آنتی اکسیداتیو در بیماران مبتلا به نفروپاتی دیابتی با وضعیت سرمی مرزی ویتامین D ( ng/ml17-22)انجام گرفت. مواد و روش ها: در این کارآزمایی بالینی تصادفی دو سو کور کنترل شده با دارونما، 50 بیمار نفروپاتی دیابتی با GFR کمتر از ml/min 60، آلبومین اوری بیش از mg/day 30 و ویتامین D سرمی ng/ml 22-17 به طور تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. بیمارانی که در گروه مداخله با ویتامین D قرار داشتند، کوله کلسیفرول VitD3 (تعداد=25 نفر، IU 50000 در هفته) و افراد در گروه کنترل (تعداد=25 نفر) دارونمای مشابه(migliol oil) به مدت 8 هفته دریافت کردند. شاخص‏های سرمی الگوی لیپیدی (low density lipoprotein (LDL), high density lipoprotein (HDL)، تری گلیسیرید، کلسترول تام و شاخص‏های اکسیداتیو/آنتی اکسیداتیو (ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، سوپر اکسید دیسموتاز، کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز و مالون دی آلدئید) قبل و بعد از مداخله اندازه گیری شدند. یافته ها: تمام 50 بیمار مطالعه را به پایان رساندند. مکمل یاری با ویتامین D سطح سرمی ویتامین D را در گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی‏داری افزایش داد (ng/ml 4/35 ± 77 در مقابل ng/ml 6 /1 ± 2/4, ، 001/0=P). کاهش در سطوح سرمی تری گلیسیرید، LDL و کلسترول تام در گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل معنی‏دار بود (به ترتیب 04/0=P، 006/0=P و 02/0=P). بعد از تعدیل برای مقادیر اولیه، افزایش در سطوح ویتامین D (001/0=P) و کاهش معنی‏داری در سطوح تری گلیسیرید (007/0=P)، LDL (005/0=P) و کلسترول تام (001/0=P) در گروه مداخله در مقایسه با گروه کنترل مشاهده گردید. افزایش در ظرفیت تام آنتی اکسیدانی، سوپراکسید دیسموتاز، گلوتاتیون پر اکسیداز، کاتالاز و HDL در گروه مداخله بعد از تعدیل برای مقادیر اولیه معنی‏دار نبود (05/0=P). تغییر معنی‏داری در سطوح مالون دی آلدئید بعد از مکمل یاری با ویتامین D مشاهده نشد. نتیجه گیری: مکمل یاری با ویتامین D به مدت 8 هفته در بیماران با نفروپاتی دیابتی تاثیرات مثبتی بر وضعیت ویتامین D و اختلال لیپیدمی داشت. در این گروه، شاخص‏های اکسیداتیو/ آنتی اکسیداتیو تحت تاثیر مکمل یاری با ویتامین D قرار نگرفتند. برای بررسی دقیق تاثیر ویتامین D و مکانیسم اثر ان نیاز به مطالعات بیشتر با حجم نمونه بزرگتر وجود دارد.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده تغذیه و علوم غذاییen_US
dc.subjectدیابتen_US
dc.subjectنفروپاتی دیابتیen_US
dc.subjectویتامین Den_US
dc.subjectشاخص‏های آنتی اکسیداتیو/اکسیداتیوen_US
dc.subjectاختلال لیپیدمیen_US
dc.titleبررسی اثرات مکمل یاری ویتامین D3 بر الگوی لیپیدی و شاخص‏های استرس اکسیداتیو در بیماران دیابتی مبتلا به نفروپاتیen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorپورقاسم گرگری, بهرام
dc.identifier.callno90/ا/تen_US
dc.contributor.departmentتغذیهen_US
dc.description.disciplineعلوم بهداشتی در تغذیهen_US
dc.description.degreeکارشناسی ارشدen_US


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم