نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.advisorگل‌محمدی, علی
dc.contributor.authorملارسولی, زهرا
dc.date.accessioned2020-08-22T07:12:05Z
dc.date.available2020-08-22T07:12:05Z
dc.date.issued1398en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/62356
dc.description.abstractسابقه و هدف: شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد اسیدهای چرب امگا 3 تولید مارکرهای ضدالتهابی را کاهش می‌دهد. این مطالعه به منظور تعیین اینکه آیا مکمل روغن بذر کتان باعث کاهش تولید آدیپوسیتوکین‌های منتخب و ترومبوکسان B2 درگیر در پاتوژنز بیماری عروق کرونر (CAD) می شود. روش کار: در این کارآزمایی بالینی ، 40 بیمار مبتلا به CAD که از نظر آنژیوگرافی تأیید شده بودند، به مدت 10 هفته متوالی یا از روغن بذر کتان (19 نفر) یا دارونما (21 نفر) دریافت کردند. گروه مداخله 5 میلی لیتر در روز روغن دانه‌کتان (حاوی 5/2 گرم اسید α-لینولنیک) امولسیون شده در شیرگاوکم چرب (5/1 درصد) در حالی که گروه دارونما حجم معادل شیر دریافت کرد. قبل و بعد از مداخله، سطح پلاسمایی امنتین ، کمرین و ترومبوکسان B2 با استفاده از ELISA اندازه گیری شد. این کار آزمایی در http://www.irct.ir ثبت شده است (کد: IRCT20121028011288N9). یافته‌ها: شرکت‌کنندگان در این مطالعه 25/7 ± 25/55 سال بودند. این مکمل منجر به افزایش قابل توجه در سطح پلاسما امنتین (023/0 = P) شد. با این حال، سطح غلظت کمرین و ترومبوکسان B2 پس از مداخله بدون تغییر باقی ماند (به ترتیب827/0P = ، 167/0= P). سطح پلاسماي امنتين در گروه روغن دانه‌كتان بطور معني داري افزايش يافت (001/0>P) در حالي كه كمرين و ترومبوکسان B2 بعد از مداخله كاهش يافتند (048/0=P و 02/0 = P). از نظر وزن و BMI به طور معنی‌داری کاهش یافت (001/0>P) در حالی که هیچ تغییر معنی‌داری در درصد چربی بدن در روغن دانه کتان و گروه دارونما در پایان مطالعه در مقایسه با پایه مشاهده نشده است. نتيجه گيري: يافته‌ها نشان مي‌دهد كه روغن دانه‌كتان به عنوان يك درمان كمك‌كننده براي كنترل نشانگرهاي التهابي مشتق از بافت چربي مفيد است. این مطالعه، همچنین مطالعات بیشتری را برای کشف مکانیسم‌های اساسی درگیر در خواص ضد التهابی مکمل ضروری می‌کند.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده تغذیه و علوم غذاییen_US
dc.subjectروغن دانه‌کتانen_US
dc.subjectامنتینen_US
dc.subjectکمرینen_US
dc.subjectترومبوکسان B2en_US
dc.subjectروغن دانه‌کتانen_US
dc.titleاثر مکمل‌یاری روغن دانه‌کتان برسطوح پلاسمایی امنتين، کمرین و ترومبوکسانB2 در بیماران مبتلا به تنگی‌عروق‌کرونرen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorعلیزاده, محمد
dc.identifier.callnoت / آ /144en_US
dc.contributor.departmentتغذیهen_US
dc.description.disciplineعلوم تغذیهen_US
dc.description.degreeکارشناسی ارشدen_US


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم