Show simple item record

dc.contributor.authorمحمدی, فروغ
dc.date.accessioned2020-08-05T04:56:50Z
dc.date.available2020-08-05T04:56:50Z
dc.date.issued1399en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/62255
dc.description.abstractمقدمه: گیاهان جنس Marrubium از دیرباز به عنوان داروی سنتی در درمان بیماری ها استفاده می شدند. با توجه به استفاده روزافزون مردم سراسر جهان از گیاهان دارویی ضرورت بررسی این گیاهان بیش از پیش احساس می گردد. هدف: به لحاظ اهمیت دارویی گیاهان جنس Marrubium، گونه ی M. parviflorum، جهت بررسی فعالیت آنتی میکروبی عصاره ها و فراکسیون های حاصل از آن انتخاب شد. روش کار: عصاره گیری از اندام هوایی گیاه با روش سوکسله توسط حلال های اتر نفت، کلروفرم و متانول انجام گرفت. اثر مهاری عصاره ها بر روی شش سویه باکتری گرم مثبت، چهار سویه باکتری گرم منفی و یک سویه قارچ مورد ارزیابی کیفی قرار گرفت. عصاره های با اثر مهاری بیشتر، مورد ارزیابی MBC قرار گرفتند و همچنین عصاره های موثر به انواع روش های کروماتوگرافی (VLC و SPE) فراکسیونه شدند و در آخر میزان MBC فراکسیونهای موثر مورد ارزیابی قرار گرفت. یافته ها: عصاره کلروفرمی گیاه M. parviflorum با DIZ 6/16 میلیمتر و MBC 100 میلی گرم بر میلی لیتر علیه باکتری Micrococcus. Luteus، با DIZ 6/14 میلیمتر وMBC 100 میلی گرم بر میلی لیتر علیه باکتری Staphilococcus. Epidermidisو با DIZ 6/11 میلیمتر وMBC 100 میلی گرم بر میلی لیتر علیه باکتری Bacillus. Cereusو عصاره متانولی گیاه M. parviflorum به ترتیب با DIZ 3/11 میلیمتر و MBC 100 میلیگرم بر میلی لیتر علیه باکتری Proteus. mirabilis، با DIZ 2/10 میلیمتر و MBC 100میلیگرم بر میلی لیتر علیه باکتری Psudomonas. Aeruginosa اثر ضد میکروبی قابل توجهی نشان دادند. در بین فراکسیون های حاصل، فراکسیون 10%،20 %، 40% و 60% عصاره کلروفرمی M. parviflorum و فراکسیون های 20%، 40% عصاره متانولی M. parviflorum بیشترین اثر مهاری را ایجاد کردند. نتیجه گیری: از بین تمامی عصاره ها، عصاره کلروفرمی و متانولی گیاه M. parviflorum قوی ترین اثر ضد میکروبی را از خود نشان دادند.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازیen_US
dc.subjectاثرضدمیکروبیen_US
dc.subjectMarrubium parviflorumen_US
dc.titleبررسی اثرات آنتی میکروبیال عصاره ها و فراکسیون های مختلف گیاه Marrubium parviflorumen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorحامدیزدان, ساناز
dc.contributor.supervisorحلاج نژادی, سمیه
dc.identifier.callno161en_US
dc.description.disciplineداروسازیen_US
dc.description.degreeدکتری عمومیen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record