Show simple item record

dc.contributor.advisorافشار مقدم, محمد رضا
dc.contributor.authorگنبری میلانی, پیام
dc.date.accessioned2020-07-21T08:37:42Z
dc.date.available2020-07-21T08:37:42Z
dc.date.issued1399en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/62187
dc.description.abstractهدف: امروزه ایمنی غذایی یکی از مهم¬ترین چالش¬های جوامع بشری بوده و وجود باقی¬مانده آفت¬کش¬ها در محصولات کشاورزی از جمله موضوعات مطرح در این زمینه می¬باشد. کشاورزان در سراسر دنیا برای مبارزه با عوامل کاهش دهنده¬ی تولید و افزایش کیفیت محصولات ناچارند از انواع آفت¬کش¬ها استفاده کنند. اما این مواد نه¬تنها روی سطح محصولات باقی می¬مانند بلکه به داخل میوه¬ها، سبزی¬ها و دانه¬های روغنی نفوذ می¬کنند. هدف از این مطالعه توسعه و کاربرد روش¬های جدید میکرواستخراج مایع-مایع به منظور آنالیز تعدادی از آفت¬کش¬های اسیدی در نمونه¬های مختلف روغن و اندازه¬گیری آن¬ها با استفاده از دستگاه کروماتوگرافی با کارایی بالا می-باشد. مواد و روش¬ها: پژوهش حاضر شامل دو بخش کلی می¬باشد، که در بخش اول از روش میکرواستخراج مایع-مایع پخشی (DLLME) تلفیق شده با استخراج مایع مایع کمک شده با ورتکس و در بخش دوم از روش DLLME بر اساس تشکیل زوج یون و با استفاده از حلال¬¬های اتکتیک به منظور استخراج تعدادی از آفت¬کش¬های اسیدی در نمونه¬های مختلف روغن استفاده شده است. پس از بهینه سازی پارامتر¬های مختلف موثر در استخراج، کارایی روش با آنالیز نمونه-های مختلف توسط دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا مورد بررسی قرار گرفت. یافته¬ها: در بخش اول این کار پژوهشی، تحت شرایط بهینه استخراج، مقادیر حد تشخیص در محدوده 3/0 تا 8/1 نانوگرم بر میلی لیتر، فاکتور تغلیظ در محدوده‌‌ی 227 -185درصد و مقادیرRSD 8/4 تا 2/6 درصد بدست آمدند. در بخش دوم، مقادیر حد تشخیص در محدوده 71/0-09/0، فاکتور تغلیظ در محدوده‌‌ی 566-526 و مقادیر RSD 8/4 تا 9/6 درصد بدست آمدند که نشان دهنده کارایی بالای روش¬های پیشنهادی است. نتیجه¬گیری: در بخش اول این کار پژوهشی نتایج نشان داد که نمونه¬های مورد مطالعه عاری از آفت¬کش¬های اسیدی می¬باشد. همچنین روش پیشنهادی دارای حد تشخیص پایین در حد نانوگرم در لیتر بود. در بخش دوم، نتایج نشان دهنده وجود آفت¬کش Haloxyfop در روغن ذرت در محدوده 3/5-9/3 نانوگرم بر کیلوگرم بود. حدود تشخیص و اندازه¬گیری پایین، فاکتور تغلیظ بالا و تکرار پذیری خوب از ویژگی¬های روش پیشنهادی است.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده تغذیه و علوم غذاییen_US
dc.subjectآفت کشهای اسیدیen_US
dc.subjectروغن گیاهیen_US
dc.subjectمیکرواستخراج مایع-مایع پخشیen_US
dc.subjectکروماتوگرافی مایع با کارایی بالاen_US
dc.titleتعیین باقی مانده آفت کشهای (Fenoxaprop,Fluazifop,Haloxyfop) در نمونه های روغن به روش میکرواستخراج مایع_مایع پخشی و اندازه گیری آنها با HPCLPen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorتربتی, محمد علی
dc.identifier.callno172 /آ/تen_US
dc.contributor.departmentتغذیهen_US
dc.description.disciplineبهداشت و ایمنی مواد غذاییen_US
dc.description.degreeکارشناسی ارشدen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record