Show simple item record

dc.contributor.authorگنجی, محمد
dc.date.accessioned2020-06-13T07:09:44Z
dc.date.available2020-06-13T07:09:44Z
dc.date.issued1398en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/61955
dc.description.abstractمقدمه:چالشهای بهداشت محيطی پس از زلزله سال 1396با بزرگی 7/3ریشتردراستان کرمانشاه، با هدف ارتقاء محتواهای آموزشی بهورزان درروستاهای زلزلهزده، موضوع اصلی مطالعه حاضر است. براین اساس وضعيت و عملکرد بهداشت محيط درزمينههای تامين آب آشاميدنی سالم، دفع فاضلاب و زائدات جامد، مسکن و بهداشت مواد غذایی با توجه به چک ليستهای موجود دراین زمينه مورد ارزیابی قرار گرفت. مواد و روش اجرا : مطالعه توصيفی مقطعی حاضر در 63روستای زلزله زده شهرستان سرپل ذهاب با جمعيتی معادل 12053در قالب 2868خانوار انجام و جمع آوری داده ها با استفاده از ماتریس ارزیابی وضعيت و عملکرد بهداشت محيط صورت گرفته است . یافته ها : مطابق با اطلاعات بدست آمده 61درصد ازکل جمعيت مورد مطالعه از چاه بهسازی شده و 39درصد از چشمهی بهسازی شده استفاده میکنند. در 99/86درصد مـــوارد کلــــــرآزاد باقيماندهی آب آشاميدنی درحد مطلوب ودر 0/14درصد موارد، نامطلوب گزارش شده است. در حدود 66درصد خانوارها دارای توالت بهداشتی و 12درصد دارای توالت غير بهداشتی بودند. استفاده از توالتهای آسيبدیده و کانکسهای فاقد توالت به ترتيب 11/4 درصد و 10/6درصد خانوارها مشاهد گردید. نحوه دفع زباله در 18درصد موارد توسط ماشين- های شهرداریها برداشته شده واز محل خارج شده، در9درصد موارد بصورت غيربهداشتی و تلنبار در محيط بوده و در 72درصد موارد دفن در زمين صورت گرفته است. براساس نتایج به دست آمده دفع فاضلاب توسط 7/29درصد خانوارها بصورت دفع در شبکه جمع آوری فاضلاب، در 31/59درصد موارد دفع درچاه جاذب و در 61/12درصدمواردبصورت غير بهداشتی2 و رهاسازی در محيط صورت گرفته است . سهم خانوارهای دارای ساختمانهای سالم، آسيب دیده غير قابل سکونت و آسيب دیده قابل سکونت به ترتيب 62/69 ،%30/65درصد و 6/66 درصد بوده است. اســــکان موقت نيز در مناطق زلزلهزده بوسيله کانکس، چادر و کپر یا آلاچيق بوده که هر کـــدام به ترتيب 96/97درصد، 2/18درصد و 0/83درصد خانوارها را در خود جای داده است. طبخ غذا در 90/82درصد خانوارهـا درآشپزخانه ودر 9/18درصد موارددرمحيط آزاد انجام میشد. همچنين غذاهای کنسروشده در خانوارهادر 89/22درصد موارددر یخچال و در 10/77درصد موارددر محيط آزاد نگهداری میشد. نتیجه گیری : در بخشهای مورد مطالعه در این پژوهش و با توجه به مشکلات عنوان شده، محتواهــای آموزشی برای بخشهای تأمين آب آشاميدنی سالم، دفع بهداشتی مدفوع، دفع بهداشتی زائدات جامــد و فاضلاب، بهداشت مسکن، بهداشت مواد غذایی و هماهنگی وارتباطات، جهت آموزش بهورزان تهيه گردیدen_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده بهداشتen_US
dc.subjectزلزلهen_US
dc.subjectبهداشت محيطen_US
dc.subjectآب آشاميدنیen_US
dc.subjectبهداشت مسکنen_US
dc.subjectبهداشت مواد غذاییen_US
dc.subjectجمع آوری فاضلابen_US
dc.titleبررسی چالشهای بهداشت محیطی پس از زلزله با هدف ارتقاء محتواهای آموزشی بهورزان؛ مطالعه موردی در روستاهای زلزله زده استان کرمانشاهen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorاصلانی, حسن
dc.identifier.callnoب/445en_US
dc.contributor.departmentبهداشت محیطen_US
dc.description.disciplineآموزش جامعه نگرen_US
dc.description.degreeکارشناسی ارشدen_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record