dc.contributor.advisor | میرغفوروند, مژگان | |
dc.contributor.advisor | بهرامی, حمید رضا | |
dc.contributor.author | انجمن آذر, زهرا | |
dc.date.accessioned | 2019-11-11T07:32:26Z | |
dc.date.available | 2019-11-11T07:32:26Z | |
dc.date.issued | 1398 | en_US |
dc.identifier.uri | http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/61052 | |
dc.description.abstract | چکیده: هدف: رفلكسولوژي يكي از پرطرفدارترين روش های طب مكمل در اعمال پزشكي به ويژه در زمينه مامايي است.
طرح مطالعه: این کارآزمایی بالینی کنترل شده تصادفی با هدف تعیین تأثیر رفلکسولوژی پا بر علائم یبوست ایدیوپاتیک و اضطراب مادر و فعالیت جنین در دوران بارداری انجام شد.
روش کار: این مطالعه بر روی 74 زن اول زای مبتلا به یبوست که به مراکز سلامت خصوصی و عمومی تبریز مابین سال های 2017 تا 2018 ارجاع داده شده بودند، انجام شد. شرکت کنندگان به طور تصادفی در گروه-های رفلکسولوژی پا یا کنترل تخصیص یافتند. روش مداخله درمان کوتاه مدت رفلکسولوژی پا به مدت 12 دقیقه بود که هفتگی به مدت 6 هفته برای گروه مداخله انجام شد.
علائم یبوست یک بار در ابتدای مطالعه و سپس 6 بار (هفتگی) پس از مداخله توسط مقیاس ارزیابی یبوست (CAS) اندازه گیری شد. پرسش نامه اضطراب پنهان و آشکار (STAI) برای اندازه گیری اضطراب شرکت-کنندگان در شروع مطالعه و 6 هفته پس از اتمام مطالعه مورد استفاده قرار گرفت همچنین، حرکات جنین یک بار در ابتدای مطالعه و 6 بار (هفتگی) بعد از هر جلسه مداخله با استفاده از نمودار ثبت حرکات جنین، اندازه-گیری شد.
یافته ها: نود و هفت درصد از زنان بهبودی در شاخص CAS را در پایان شش هفته پس از رفلکسولوژی گزارش کردند. ميانگين نمرات پرسش نامه اضطراب پنهان و آشکار (STAI) در پايان مداخله به ترتيب 5/38 و 2/42 درصد (اضطراب آشکار) و 1/39 و 2/40 (اضطراب پنهان) در دو گروه رفلکسولوژی پا و كنترل بود. تفاوت آماری معنی دار در حرکات جنین مابین دو گروه فقط در هفته های چهارم (001/0 = P) و پنجم (007/0 = P) پس از جلسات مداخله مشاهده گردید. حدود 67٪ از مادران از مداخله رفلکسولوژی به منظور بهبود علائم یبوست راضی بودند. هیچ گونه حوادث جانبی مضر در بین زنان گزارش نشد.
نتیجه گیری: رفلکسولوژی کوتاه مدت پا ممکن است مزایای درمانی بالقوه در بهبود یبوست و علائم اضطراب در دوران بارداری در محیط پژوهش داشته باشد. با این حال، تحقیقات بیشتر در مورد تاثیر رفلکسولوژی در دوران بارداری مورد نیاز است. | en_US |
dc.language.iso | fa | en_US |
dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده پرستاری و مامایی | en_US |
dc.relation.isversionof | فارسی | en_US |
dc.subject | کلید واژه ها: یبوست، رفلکسولوژی پا، ماساژ پا، اضطراب، بارداری، حرکات جنین، فعالیت جنین | en_US |
dc.title | تاثير رفلکسولوژی پا بر يبوست زنان در دوران بارداري: یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده تک سوکور | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.contributor.supervisor | صحتی شفائی, فهیمه | |
dc.contributor.supervisor | گلجاریان, سکینه | |
dc.identifier.docno | پ779 | en_US |
dc.identifier.callno | 779 | en_US |
dc.contributor.department | آموزش پرستاری | en_US |
dc.description.discipline | پرستاری | en_US |
dc.description.degree | فوق لیسانس | en_US |