نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.advisorاصغری جعفرآبادی, محمد
dc.contributor.authorحسين آبادی, سمانه
dc.date.accessioned2019-10-20T12:14:50Z
dc.date.available2019-10-20T12:14:50Z
dc.date.issued1397en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/60928
dc.description.abstractمقدمه: بيماری کبد چرب غيرالکلی ( )NAFLDمعمولترین شکل بيماری مزمن کبدی در دنيا است و طيفی از بيماریها در محدوده استئاتوز تا استئاتوهپاتيت غيرالکلی همراه با درجات مختلفی از فيبروز را شامل میشود که میتواند نهایتاً به سيروز توسعه یابد. شواهد محدودی مبنی بر اثرات مفيد قهوه سبز که از جمله مواد غذایی فراسودمند است در NAFLDوجود دارد. مطالعه حاضر با هدف بررسی اثر مصرف عصاره قهوه سبز )))Green coffee extract (GCE بر وضيعت متابوليك، سطح سرمی لپتين و پارامترهای تن سنجی در افراد مبتلا به NAFLD صورت گرفت. روش کار: این کارآزمایی بالينی تصادفی دوسوکور بر روی 45بيمار مبتلا به NAFLDدر محدوده سنی 20-50سال در زنان و 20-60سال در مردان با نمایه توده بدن ( )BMIبين ) 25 -34/99 (kg/m2انجام شد. افراد به روش تصادفی به یکی از دو گروه مداخله ( )n=22یا دارونما ( )n=23وارد شدند. گروه مداخله به مدت 8هفته، مکمل GCEرا به صورت دو عدد کپسول 200ميلی گرمی در روز و گروه دارونما روزانه دو عدد کپسول دارونما را به مقدار و مدت مشابه دریافت می کردند. در ابتدای مطالعه پرسشنامه مشخصات عمومی و فعاليت فيزیکی تکميل گردید. اندازهگيریهای تنسنجی (شامل قد، وزن، ،BMIدور کمر ( )WCو نسبت دور کمر به دور باسن ( )(WHRو فشارخون انجام شد. جهت سنجش متغيرهای بيوشيميایی (شامل الگوی ليپيدی، قند خون ناشتا، سطح سرمی انسولين، لپتين و آنزیمهای کبدی ( ،))AST،ALTنمونه خون ناشتا از همه افراد اخذ شد. کليه اندازه گيری ها در پایان مطالعه تکرار گردید. ارزیابی دریافت غذایی افراد، در ابتدا، وسط و انتهای مطالعه توسط روش ثبت غذایی (برای 3روز) مورد ارزیابی قرار گرفت. آناليزهای آماری با استفاده از تستهای2 0/05 کمتر ازP . و آناليز کواریانس انجام شدsign test ،paired t-test ،independent t-test معنیدار در نظر گرفته شد. یافتهها: در ابتدای مطالعه تفاوت معنیداری از نظر متغيرها ی مورد بررسی بين دو گروه وجود نداشت. سطوح سرمی کلسترول تام، قند خون ناشتا، لپتين، وزن، WC ، BMIو فشارخون سيستوليك و دیاستوليك در گروه دریافت کننده GCEبه طور معنیداری در پایان مطالعه نسبت به ابتدای مطالعه کاهش یافت ( .)P>0/05در انتهای مطالعه افزایش معنیدار در سطح سرمی %5/86( HDL-Cو )P=0/042و کاهش معنی دار در % 13/56 ( FBSو 0/006 % و1/99( BMI ،)P>0/001 % و1/91( )، وزنP=0/028 % و9/5( HOMA-IR ،)P= ) در گروه مداخله درP=0/001 % و10/14( SBP ) وP=0/001 % و1/74( WC ،)P>0/001 مقایسه با گروه دارونما مشاهده گردید. در پایان مطالعه تغيير معنیداری در سطح سرمی انسولين، ALT ،AST ،LDL-C ،TGو مقدار WHRدر هيچ یك از دو گروه مشاهده نگردید .)P<0/05( نتيجه گيری: نتایج این پژوهش نشان داد مکمل یاری GCEاثرات مطلوبی بر ،FBS ،HOMA-IRوزن بدن، WC ،BMIو SBPدر افراد مبتلا به NAFLDداشته و احتمال می- رود در کنترل برخی عوامل خطر این بيماری مفيد باشد.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده تغذیه و علوم غذاییen_US
dc.subjectکبد چرب غيرالکلیen_US
dc.subjectعصاره قهوه سبزen_US
dc.subjectپروفایل ليپيدی سرمen_US
dc.subjectشاخص های گليسمیen_US
dc.subjectلپتینen_US
dc.subjectچاقیen_US
dc.titleتاثير مکمل یاری عصاره قهوه سبز بر وضيعت متابوليك، سطح سرمی لپتين، پارامترهای تن سنجی در افراد مبتلا به کبد چرب غير الکلی (NAFLD)en_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorرف رف, مریم
dc.identifier.callno88/آ/تen_US
dc.description.disciplineعلوم تغذیهen_US
dc.description.degreeMSc degreeen_US


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم