نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.advisorتمیزی, الناز
dc.contributor.authorفریدی, اکرم
dc.date.accessioned2019-09-28T09:02:13Z
dc.date.available2019-09-28T09:02:13Z
dc.date.issued1397en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/60734
dc.description.abstractمقدمه: هیدروکربن های آروماتیک ، گروه بزرگي از تركيبات آلي با دو يا تعداد بيشتر از حلقه هاي جوش خورده آروماتيك مي باشند. این ترکیبات می توانند از طریق راههای مختلف وارد زنجیره غذایی شوند، در بین این ترکیبات بنزوآلفا پیرن که دارای پنج حلقه بنزنی می باشد، به عنوان خطرناک ترین ترکیب این گروه شناسایی شده است. هدف: در این مطالعه ازروش میکرو استخراج مایع –مایع پخشی کوپل شده به کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا مجهز به دتکتورفلوئورسانس به منظور استخراج، پیش تغلیظ و تعیین مقدار بنزوآلفا پیرن در نمونه های شیر خشک نوزادان استفاده شد وکلیه پارامترهای موثر در آن مورد بهینه سازی قرار گرفت . مواد و روش : مرحله استخراج بر روی 15 نمونه با نام های تجاری مختلف از شیر خشک صورت گرفت. یافته ها: نمودار کالیبراسیون در محدوده غلظتی 15- 35/0 نانوگرم بر 1/0 گرم، خطی بود. حد تشخیص و حد تعیین مقدار در این روش، به ترتیب 11/0 و 35/0 نانوگرم بر 1/0 گرم بود. صحت روش که با درصد خطای نسبی گزارش شد، در محدوده % 12-13/4 بود و نتایج حاصل از محاسبه دقت روش بر حسب درصد انحراف معیار نسبی در محدوده% 7-23/0 بود. نتيجه¬گيری: مقدار بنزوآلفا پیرن در نمونه های واقعی با روش مورد مطالعه بررسی شد. نتایج نشان داد که بنزوآلفا پیرن فقط در2 نمونه از 15 نمونه تشخیص داده شد ولی مقدار دقیق آن با استفاده از روش مورد مطالعه قابل اندازه گیری کمی نبود. در مجموع با توجه به نتایج مربوط بـه معتبـر سـازي، این روش در جهت تعیین مقدار بنزوآلفا پیرن، در نمونه های شیر خشک از دقت، صحت و کارایی لازم برخوردار بوده و روشی سریع، در دسترس و مقرون به صرفه می باشد.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازیen_US
dc.subjectشیر خشکen_US
dc.subjectمیکرواستخراج مایع مایع پخشیen_US
dc.subjectبنزوآلفاپیرنen_US
dc.subjectکروماتوگرافی مایع با کارایی بالاen_US
dc.titleاندازه گيری بنزوآلفاپیرن در شير خشک نوزادان به روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا و میکرو استخراج مايع – مايع پخشيen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorنعمتی, محبوب
dc.contributor.supervisorشایان فر, علی
dc.identifier.callno11en_US
dc.contributor.departmentکنترل مواد خوراکی و آشامیدنیen_US
dc.description.disciplineکنترل مواد خوراکی و آشامیدنیen_US
dc.description.degreeکارشناسی ارشدen_US


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم