نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.advisorتقی زاده مطلق, مهسا
dc.contributor.advisorبابالو, امیررضا
dc.contributor.authorشیخ الاسلامی, مهرناز
dc.date.accessioned2019-08-14T07:22:51Z
dc.date.available2019-08-14T07:22:51Z
dc.date.issued1398/4/26en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/60445
dc.description.abstractهدف: هدف از این مطالعه تعیین اثر دهانشویه حاوی عصاره زنجبیل ((RozhinCo.,Tabriz, iran و کلرهگزیدین 2/0٪ بر استحکام باند برشی و خشونت سطحی لاینرهای نرم پختنی (Molloplast B) و داخل دهانی(Mollosil plus) است. مواد و روش کار: برای ارزیابی استحکام باند برشی تعداد 72 نمونه تهیه گردید.نمونه ها بر اساس نوع محلول به 3 دسته ی 24 تایی تقسیم شدند.(محلول ها:آب مقطر، کلرهگزیدین، عصاره زنجبیل). همه نمونه ها به مدت 20 روز در آب مقطر نگهداری شده و روزانه 30 دقیقه در محلول مربوطه غوطه ور گردیدند. بعد از 20 روز استحکام باند برشی توسط دستگاه Universal Testing Machine با سرعت 5 میلی متر در دقیقه و با 500Kg loadcell اندازه گیری شد.برای بررسی تغییرات خشونت سطحی نیز،تعداد 60 نمونه تهیه و بر اساس نوع محلول به 3 دسته ی 20 تایی تقسیم شدند. ارزیابی خشونت سطحی در دو مرحله و به وسیله ی دستگاه Profilometr انجام شد. در ارزیابی اولیه، خشونت سطحی نمونه ها بلافاصله قبل از غوطه ور سازی در آب مقطر اندازه گیری شد و پس از آن تمامی نمونه ها به مدت 90 روز در آب مقطر نگهداری شده و روزانه 15 دقیقه در محلول مربوطه غوطه ور گردیدند. سپس ارزیابی نهایی خشونت سطحی بر روی نمونه ها انجام گرفت. یافته ها: طبق نتایج حاصله در هر دو لاینر نرم (پختنی و داخل دهانی) بیشترین میزان استحکام باند برشی مربوط به گروه آب مقطر(گروه کنترل) و کم ترین میزان آن مربوط به گروه کلرهگزیدین بود. همچنین میانگین استحکام باند برشی در دو گروه غوطه ور در محلولهای کلرهگزیدین و عصاره زنجبیل در هیچ یک از دو لاینر نرم (پختنی و داخل دهانی)، نسبت به گروه کنترل تغییر چندانی نشان نداد. خشونت سطحی در گروه لاینر مولوسیل، محلول عصاره زنجبیل بین روزهای 1 و 90 به طور واضحی افزایش نشان داد. به علاوه در خشونت سطحی گروه های غوطه ور در محلول کلرهگزیدین، در هیچ یک از دو نوع لاینر نرم تغییر چندانی مشاهده نشد. نتیجه گیری: در استحکام باند برشی لاینرهای بررسی شده در این مطالعه، پس از 20 روز غوطه ور سازی در محلول های کلرهگزیدین و عصاره زنجبیل تغییر چندانی مشاهده نشد. همچنین دهانشویه ی حاوی عصاره زنجبیل موجب افزایش خشونت سطحی لاینر نرم داخل دهانی (chair side) گردید ولی در لاینر نرم پختنی تاثیر چندانی نداشت. دهانشویه ی کلرهگزیدین نیز تاثیر چندانی بر روی خشونت سطحی هیچ کدام از دو نوع لاینر نرم(Molloplast B و Mollosil plus) نداشت.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز- دانشکده دندانپزشکیen_US
dc.subjectخشونت سطحی- استحکام باند برشی- لاینر نرمen_US
dc.titleبررسی تاثیر دهانشویه های مختلف بر استحکام باند برشی و خشونت سطحی لاینر های نرم پختنی و داخل دهانیen_US
dc.titleen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorقاسمی, شیما
dc.identifier.docno603226en_US
dc.identifier.callno60237en_US
dc.description.disciplineدندانپزشکیen_US
dc.description.degreeدکترای عمومیen_US
dc.citation.reviewerصدر, کتایون
dc.citation.reviewerغفاری, طاهره
dc.citation.reviewerنگاهداری, رامین
dc.citation.reviewerنوری زاده, امین
dc.citation.reviewerوحیدپاکدل, مهدی
dc.citation.reviewerتراب, علی
dc.citation.reviewerبادامچی زاده, سینا


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم