نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.advisorمسافری, محمد
dc.contributor.authorشهبازی, حسین
dc.date.accessioned2019-07-04T07:52:05Z
dc.date.available2019-07-04T07:52:05Z
dc.date.issued1397en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/60183
dc.description.abstractمقدمه: طبق نظر سازمان جهانی بهداشت، آب مورد مصرف انسان باید عاری از عوامل میکربی و مواد شیمیایی خطر ساز برای انسان باشد و تامین آب آشامیدنی سالم یکی از اهداف مهم در جوامع بشری است و دست یابی به توسعه و پیشرفت در سایه سلامت افراد جامعه امکان پذیر است. هدف از این مطالعه بررسی آگاهی آببانان و بهورزان روستاهای شهرستان مرند در خصوص اهمیت کلرزنی جهت کنترل آلودگی میکربی آب آشامیدنی و ارائه الگو برای ارتقاء وضعیت موجود میباشد. مواد و روشها: در این مطالعه توصیفی-مقطعی 203 پرسشنامه توسط بهورزان و آببانان روستایی تکمیل و توسط نرم آفزار آماری SPSSنسخه20 تجزیه تحلیل گردید. به منظور پایش کیفی منابع آب روستاهای شهرستان مرند 88 نمونه براي آنالیز میکربی و 36 نمونه جهت آنالیز فیزیکوشیمیایی و بررسی عناصر موجود در آب تهیه و نتیجه با استانداردهاي موجود مقایسه گردید در نهایت دادهها با آزمون آماري آنالیز گردید. یافتهها: نتایج این مطالعه نشان داد که میزان آگاهی، نگرش و عملکردآببانان و بهورزان در سطح متوسطی قرار داشت و میانگین نمره آگاهی برای بهورزان و آببانان به ترتیب برابر56/7 و 76/6 آمد در حالی که این میزان برای نگرش بهورزان و آببانان به ترتیب 03/54 و 70/53 به دست آمد. مقایسه میانگین نمرات این دو گروه با استفاده از آزمون t-مستقل نشان داد که در سطح 05/0 = α اختلاف معنیداری بین آگاهی بهورزان و آببانان وجود دارد (007/0=P-value) و همچنین در سطح 01/0 = α اختلاف معنی دار بین نگرش بهورزان و آببانان وجود داشت. در فصل بهار 3 درصد و در فصل تابستان 7 درصد آبهای آشامیدنی روستاهای مورد مطالعه آلودگی کلیفرمی داشت. pH همه نمونهها در دامنه محدوده استاندارد(8/7-1/7) قرار داشت. در 41 درصد موارد کلر آزاد باقیمانده در حد استاندارد بوده، درحالیکه در 59 درصد نمونههاکلر آزاد باقیمانده بالاتر یا پایینتر از حد استانداردقرار داشت. یون فلوراید در67 درصد موارد در حد مجاز و در 33 درصد موارد کمتریا بیشتر از حد مجاز بود. سایرپارامترها نیز همگی در حد حداکثر مجاز و مطلوب قرار داشتند. بحث و نتیجهگیری: در این مطالعه از بعد بررسی میزان آگاهی، نگرش و عملکرد کارکنان مشاهده گردید که با افزایش میزان تحصیلات کارکنان میزان آگاهی آنها نیز افزایش مییابد ولی این افزایش آگاهی تاثیری بر افزایش نگرش و عملکرد کارکنان ندارد، لذا لازم است کلاسهای توجیحی برای آببانان روستاها جهت آموزش نحوه کلرزني زنی صحیح منابع آبی، با توجه به خصوصیات و ویژگيهای هر منبع برگزار گردد. همچنین با در نظر گرفتن رهنمودهای سازمان بهداشت جهانی مشخص گردید که کیفیت میکربی آبهای آشامیدنی روستایی شهرستان مرند در دو فصل بهار و تابستان 1397 در وضعیت خوبی قرار دارد.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده بهداشتen_US
dc.subjectآببانانen_US
dc.subjectبهورزانen_US
dc.subjectآب آشامیدنیen_US
dc.subjectکیفیت میکربیen_US
dc.subjectکیفیت شیمیاییen_US
dc.titleبررسی آگاهی آببانان و بهورزان روستاهای شهرستان مرند در خصوص اهمیت کلرزنی جهت کنترل آلودگی میکربی آب آشامیدنی و ارائه الگو برای ارتقاء وضعیت موجودen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorاصلانی, حسن
dc.identifier.callno437/بen_US
dc.contributor.departmentآموزش بهداشتen_US
dc.description.disciplineسلامت جامعه نگرen_US
dc.description.degreeکارشناسی ارشدen_US


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم