نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.authorابراهیمی قصور, لیلا
dc.date.accessioned2019-05-25T09:02:46Z
dc.date.available2019-05-25T09:02:46Z
dc.date.issued1397en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/59994
dc.description.abstractمقدمه: تحقیق و گسترش داروهای حاصل از منابع طبیعی بخصوص ترکیبات آنتی بیوتیکی، اهمیت استراتژیک دارد (1). بهم خوردن تعادل میکروبی روده و ایجاد دیس بیوزیس کلون، می تواند باعث بروز بیماری هایی همچون IBS ، IBD ، آرتریت روماتوئید و اسپوندیلیت آنکیلوزان شود (2،3). گیاهان داروئی با فعالیت آنتی بیوتیکی می توانند با تعدیل فلور روده، در بهبود این وضعیت، مفید باشند (4). کشور ما غنی از گیاهان داروئی می باشد، لذا این مطالعه می تواند گام مهمی در استفاده از این ثروت ملی باشد (5). هدف: هدف از این مطالعه بررسی اثرات اسانس زنجبیل، دارچین، زنیان و زیره روی برخی میکروارگانیسم های ایجاد کننده دیس بیوزیس کلون می باشد. روش و مواد کار: اسانس گیاهان از شرکت باریج اسانس خریداری شدند. میکروارگانیسم ها نیز بــه صورت لیوفیلیزه از مرکز قارچ ها و باکتری های صنعتی ایران خریداری شدند. پس از آماده سازی محیط های کشت، چاهک گذاری انجام شد. پس از 24 ساعت قطر هاله عدم رشد اندازه گیری شد. جهت تعيين حداقل غلظت ممانعت كنندگي و حداقل غلظت كشندگي میکروارگانیسم ها، از روش ماکرودیلوشن و میکرودیلوشن استفاده شد. نتایج حاصل، طبق استانداردهای CLSI تفسیر شد. یافته ها: اسانس دارچین بیشترین اثر مهاری را روی همه عوامل نشان داد. هرچند روی ساکارومایسز سرویزیه، پیکیا کودریاوزی، کلایورومایسس مارکسیانوس و کاندیدا کروزئی بی اثر بود. اسانس زنیان، زیره سبز و زیره سیاه اثر مهاری متوسطی نشان دادند. اسانس زنجبیل تنها بر لاکتوباسیلوس های کازئی و پلانتاروم اثر مهاری داشت. بحث و نتیجه گیری: بررسی ها نشان داد اسانس زنیان و دارچین با بهترین اثر مهاری روی پاتوژن ها و همزمان کمترین اثر مهار کنندگی روی مخمرها، مطلوب عمل کرده و می توانند، برای ساخت داروی موثر امیدوار کننده باشد.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازیen_US
dc.subjectآنتی بیوتیکen_US
dc.subjectحداقل غلظت كشندگيen_US
dc.subjectحداقل غلظت مهاركنندگيen_US
dc.subjectدیس بیوزیس کلونen_US
dc.subjectگیاهان داروئیen_US
dc.titleتعیین اثر اسانس های گیاه زنجبیل، دارچین، زنیان و زیره روی برخی باکتری های ایجاد کننده دیس بیوزیس کلون در شرایط In-Vitroen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorخسرو شاهی, احمد
dc.contributor.supervisorدیلمقانی, آزیتا
dc.identifier.callno137en_US
dc.description.disciplineداروسازیen_US
dc.description.degreeدکتری عمومیen_US


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم