نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.advisorتقی زاده, مهسا
dc.contributor.authorمهرآرا, فرشته
dc.date.accessioned2019-05-05T06:48:08Z
dc.date.available2019-05-05T06:48:08Z
dc.date.issued1397/12/19en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/59924
dc.description.abstractمقدمه: بهترین پروتزها، آنهایي هستند که حداکثر شباهت را به عضو از دست رفته داشته باشند. رنگ یکي از مهمترین عوامل موثر در زیبایي پروتز های دندانی است و مواد مورد استفاده در پروتزها باید ثبات رنگ مطلوب داشته باشند. مطالعه حاضر با هدف بررسي آزمایشگاهي تغییر رنگ سه نوع دندان آکریلي (ایوکولار ایتالیا، BStar ایران و BetaDent ایران) در سه نوشیدني مختلف طراحی و اجرا گردید. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربي آزمایشگاهي از هر برند دندان آکریلی، 10 نمونه در هر کدام از محلول های چای، آب پرتقال، آب هویج طبیعي و آب مقطر(گروه کنترل)، به مدت یک هفته غوطه ور شدند. پا رامترهای رنگ قبل و بعد از غوطه ورسازی با استفاده از دستگاه اسپکتروفتومتر اندازه گیری و مقدار تغییر رنگ محاسبه شد. مراحل فوق با تعداد نمونه مشابه برای بازه زماني 30 روز تکرار شد. داده های بدست آمده از مطالعه با استفاده از روش های آمار مناسب تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها : در مدت زمان 7روز، برند Ivoclar (1.78) کمترین و برند BStar(3.39) بیشترین تغییر رنگ را داشتند(P<0.05). در مدت زمان 30 روز، برند Ivoclar کمترین(3.03) و BetaDent (4.27) بیشترین میزان تغییر رنگ را داشتند(P<0.05). در مدت زمان 7 روز، به ترتیب آب هویج، آب پرتقال و چای، بیشترین و کمترین تغییر رنگ را ایجاد کردند. در مدت زمان 30 روز نیز آب هویج بیشترین تغییر رنگ را داشت(P<0.05)، اما تغییر رنگ آب پرتقال و چای یکسان بود(P>0.05). نتیجه گیری: انواع نوشیدنی ها سبب تغییر رنگ با الگوی متفاوت در انواع دندانهای آکریلی می شوند. به طور کلی، برند Ivoclar تغییر رنگ کمتری نسبت به برند BStar و BetaDent داشت. در هفته اول، هر سه برند و در مدت 30 روز، برند Ivoclar و BStar تغییر رنگ قابل قبول از نظر بالینی داشتند.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز- دانشکده دندانپزشکیen_US
dc.subjectدندان آکریلی، تغییر رنگ، Ivoclar، BetaDent، BStaren_US
dc.titleبررسي آزمایشگاهي تغییر رنگ سه نوع دندان آکریلي پروتزهای دنداني متحرک در سه نوشیدني مختلفen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorمتیقنی, رزا
dc.identifier.docno603096
dc.identifier.callno60295
dc.description.disciplineدنداپزشکیen_US
dc.description.degreeدکترای عمومیen_US
dc.citation.reviewerپورنصراله، علیرضا
dc.citation.reviewerغفاری، طاهره
dc.citation.reviewerمصلحی فرد، الناز
dc.citation.reviewerپرنیا، فریدون
dc.citation.reviewerفخرزاده، وحید
dc.citation.reviewerمحبوب، فرهنگ


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم