dc.contributor.advisor | دل آذر, عباس | |
dc.contributor.author | کویک, فریده | |
dc.date.accessioned | 2019-02-18T08:05:15Z | |
dc.date.available | 2019-02-18T08:05:15Z | |
dc.date.issued | 1397 | en_US |
dc.identifier.uri | http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/59719 | |
dc.description.abstract | چکیده: مقدمه: با توجه به عدم شواهدی در مورد تأثیر عصاره اتانولی و آبی گل گاوزبان ایرانی بر شدت دیسمنوره اولیه و کیفیت لذت و رضایت از زندگی، مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر عصاره اتانولی و آبی گل گاوزبان ایرانی (Echium amoenum) بر شدت دیسمنوره اولیه و کیفیت لذت و رضایت از زندگی در دانشجویان انجام گرفت.
مواد و روش ها: در این کارآزمایی بالینی سه سوکور، ۹۰ دانشجوی مبتلا به دیسمنوره اولیه ساکن در خوابگاه های دانشگاه-های تبریز- ایران به طور تصادفی در یکی از سه گروه دریافت کننده کپسول های ۵۰۰ میلی گرمی عصاره اتانولی، آبی و پلاسبو (روزانه ۲ عدد هر ۱۲ ساعت از زمان شروع درد یا خونریزی قاعدگی تا روزسوم بعد از خونریزی قاعدگی) تخصیص یافتند. شدت درد و تعداد مسکن مصرفی و کیفیت لذت و رضایت از زندگی به عنوان هدف اصلی و شدت نشانه های قاعدگی، میزان خونریزی قاعدگی، رضایت از درمان و حوادث جانبی به عنوان اهداف فرعی مورد بررسی قرار گرفت. در طی یک سیکل قبل از مداخله و سه سیکل مداخله درد توسط مقیاس VAS، میزان کیفیت لذت و رضایت از زندگی توسط پرسشنامه (Q-LES-Q-SF)، میزان خونریزی توسط نمودار تصویری PBAC مورد بررسی قرار گرفت و بین گروه ها با استفاده از ANOVA Repeated Measures مقایسه گردید.
نتایج: مقایسه گروه های مداخله با گروه پلاسبو نشان داد که میزان شدت درد در گروه دریافت کننده عصاره اتانولی نسبت به پلاسبو تفاوت معنی داری نداشت. (۸۲۷/۰ تا ۹۸۷/۰- ، ۰۸/۰adjusted difference, 95% CI: -). میانگین شدت درد در گروه عصاره آبی نسبت به پلاسبو تفاوت معنی داری نداشت (۵۲۳/۰ تا ۳۲۳/۱- ، ۴/۰adjusted difference, 95% CI: -). در ضمن تفاوت معنی داری نیز بین دو گروه مداخله وجود نداشت (۱۹۸/۱ تا ۵۵۸/۰- ، ۳۲۰/۰adjusted difference, 95% CI: -).
میانگین (انحراف معیار) تعداد مسکن های مصرفی در گروه عصاره اتانولی از (۵/۱) ۸/۱در ماه قبل از مداخله به (۵/۱) ۹/۰ در ماه سوم مداخله، در گروه عصاره آبی از (۷/۲) ۴/۲ در ماه قبل از مداخله به (۴/۱) ۱/۱در ماه سوم مداخله و در گروه پلاسبو از (۲) ۳/۲ به (۵/۱) ۰/۱ کاهش پیدا کرد. در مقایسه گروه ها در مرحله قبل از مداخله ماه اول و سوم مداخله تفاوت آماری معنی داری بین گروه ها وجود نداشت.
میانگین (انحراف معیار) نمره کیفیت لذت و رضایت از زندگی در فاز قاعدگی و فاز فولیکولار در ماه قبل از مداخله نسبت به ماه سوم مداخله تفاوت آماری معنی داری بین گروه ها از نظر نمره کیفیت بعد از مداخله، وجود نداشت.
نتیجه گیری: گل گاوزبان ایرانی تفاوت آماری معنی داری بر روی درد و کیفیت لذت و رضایت از زندگی در میان دانشجویان ندارد. | en_US |
dc.language.iso | fa | en_US |
dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده پرستاری و مامایی | en_US |
dc.relation.isversionof | فارسی | en_US |
dc.subject | کلید واژه ها: گل گاوزبان، دیسمنوره اولیه، کیفیت زندگی، شدت درد، رضایت از زندگی | en_US |
dc.title | تأثیر عصاره اتانولی و آبی گل گاوزبان ایرانیبر شدت دیسمنوره اولیه و کیفیت لذت و رضایت از زندگی در دانشجویان: یک کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده سه سوکور
(Echium amoenum) | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.contributor.supervisor | محمدعلیزاده چرندابی, سکینه | |
dc.contributor.supervisor | میرغفوروند, مژگان | |
dc.identifier.docno | پ729 | en_US |
dc.identifier.callno | 729 | en_US |
dc.contributor.department | آموزش مامایی | en_US |
dc.description.discipline | مامایی | en_US |
dc.description.degree | فوق لیسانس | en_US |