dc.contributor.advisor | دیوبند, بهارک | |
dc.contributor.advisor | رفاهی, سهیلا | |
dc.contributor.author | یوسفی سوته, محمد | |
dc.date.accessioned | 2019-01-13T09:51:22Z | |
dc.date.available | 2019-01-13T09:51:22Z | |
dc.date.issued | 1397 | en_US |
dc.identifier.uri | http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/59586 | |
dc.description.abstract | در این مطالعه به بررسی کارایی محافظ های سیلیکونی نانو اکسید بیسموت ساخته شده، جهت کاهش مقادیر دز دریافتی پستانها در آزمون سی تی اسکن قفسه سینه پرداخته¬ایم.
روش کار: نانو ذرات اکسید بیسموت در آزمایشگاه شیمی با روش محقق تهیه و سنتز شد. برای ارزیابی خصوصیات نانو ذرات ساخته شده از آزمون های SEM,TEM,XRD,DLS استفاده شد. سپس محافظ های نانو اکسید بیسموت با نسبت های 10% و 15% در ماتریس سیلیکونی با ضخامت های 5/0 و 1 میلیمتر طراحی و ساخته شد. دزیمتری توسط دزیمترهای ترمولومینسانس در لایه های پوست و چهارم پستان های بزرگ و نرمال فانتوم قفسه سینه در حالت با و بدون محافظ پرتوی در آزمون سی تی اسکن قفسه سینهانجام شد. همچنین دزیمتری با فانتوم PMMA نیز انجام گرفت. ارزیابی کیفیت تصاویر سی تی اسکن با محاسبه سیگنال و نویز انجام شد. آنالیز آماری با استفاده از نرم افزار SPSS 16 با آزمونt-testصورت پذیرفت.
یافته ها: استفادهازمحافظ¬های نانو اکسید بیسموتیحاوی 10 و 15 درصد نانو اکسید بیسموت با ضخامت¬ نیم میلیمتر در آزمون¬ سی تی اسکن در فانتوم قفسه سینه،باعثکاهشمیزاندز پستان به ترتیب بهمیزان9 و 15 درصددر لایه پوست، 8 و 14 درصد در لایه چهارمشد. همچنین افزایش ضخامت محافظ به 1 میلیمتر حاوی 10 و 15 درصد نانو اکسید بیسموت، دز پستان را در لایه پوست به ترتیب 18 و 24 درصد و 16 و 22 درصد در لایه چهارم کاهش داد.
میزان کاهش دز با استفاده از محافظ های نانو اکسید بیسموت 10% در ضخامت های نیم و 1 میلی متر در فانتوم PMMA نیز کاهش 7 و 14 درصدی را نشان داد.
مقدار افزایش نویز تصویر با استفاده از محافظ 10% با ضخامت یک میلیمتر نسبت به حالت بدون محافظ پرتویی نانو اکسید بیسموت در ناحیه پستان ها حدود 10% بود.همچنین افزایش میزان نویز تصویر با استفاده از محافظ 15% با ضخامت یک میلیمتر نسبت به حالت بدون محافظ پرتویی نانو اکسید بیسموت در ناحیه پستان حدود 18% بود. | en_US |
dc.language.iso | fa | en_US |
dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده پزشکی | en_US |
dc.subject | کیفیت تصویر | en_US |
dc.subject | حفاظت پرتویی پستان | en_US |
dc.subject | سی تی اسکن قفسه سینه | en_US |
dc.subject | محافظ سیلیکونی نانو اکسید بیسموت | en_US |
dc.title | طراحی و ساخت محافظ سیلیکونی نانو بیسموت جهت بکارگیری در آزمون های سی تی اسکن قفسه سینه | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.contributor.supervisor | محنتی, پریناز | |
dc.identifier.docno | 608904 | en_US |
dc.identifier.callno | 8904 | en_US |
dc.description.discipline | فیزیک پزشکی | en_US |
dc.description.degree | کارشناسی ارشد | en_US |
dc.citation.reviewer | پیرایش اسلامیان, جلیل | |
dc.citation.reviewer | مصباحی, اصغر | |
dc.citation.reviewer | اخلاقی, پریسا | |
dc.citation.reviewer | محنتی, پریناز | |
dc.citation.reviewer | دیوبند, بهارک | |
dc.citation.reviewer | رفاهی, سهیلا | |