نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.advisorولیزاده, هادی
dc.contributor.authorصدری کیا, فاطمه
dc.date.accessioned2019-01-02T05:40:27Z
dc.date.available2019-01-02T05:40:27Z
dc.date.issued1396en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/59501
dc.description.abstractمقدمه: توسعه یک روش ساده و سریع برای اندازه گیری ویتامین ها در ماتریکس های پیچیده یکی از مسائل مهم در کنترل کیفیت موادغذایی نظیر شیر می باشد. هدف: در این مطالعه، پس از معرفی یک روش جدید برای اندازه گیری ویتامین E در شیر خشک نوزادی، محتوای این ویتامین با مقادیر برچسب مقایسه شد. سپس ویتامین E دریافتی نوزادان از شیر خشک با "دریافت کافی " مقایسه شد. روش کار: جداسازی و پاکسازی ویتامین با روش ریزاستخراج مایع مایع پخشی ( DLLME) بدون نیاز به مرحله صابونی کردن انجام گرفت. برای اندازه گیری ویتامین E در نمونه های شیر خشک، HPLC فاز معکوس با دتکتور UV با روش افزایش استاندارد مورد استفاده قرار گرفت. یافته ها: پس از معتبرسازی روش، محدوده خطی با ضریب همبستگی (R2) 99/0 و دقت و صحت قابل قبول در شرایط بهینه به دست آمد. نتایج نشان داد که روش توسعه یافته برای کنترل کیفیت شیر خشک مناسب است. روش DLLME در مقایسه با فرآیندهای صابونی کردن و استخراج مایع مایع، یک روش ساده و سریع با مصرف مقادیرکم حلال آلی می باشد که می تواند برای تعیین مقدار ویتامین E در شیر خشک، به کار گرفته شود. کاربرد روش توسعه یافته برای تعیین مقدار ویتامین E شیر خشک های موجود در بازار نشان داد تفاوت معنی داری بین برچسب و مقادیر به دست آمده وجود داشت. محتوای ویتامین E شیر خشک ها بجز یک نام تجاری، در محدوده توصیه شده قرار داشت اما دریافت روزانه ویتامین E نوزادان از مقدار "دریافت کافی " بیشتر بود. نتیجه گیری: با توجه به نتایج مربوط به معتبرسازی، روش توسعه یافته از دقت، صحت و کارایی لازم جهت اندازه گیری ویتامین E نمونه های شیر خشک برخوردار است و می تواند برای کنترل کیفیت شیر خشک مورد استفاده قرار گیرد.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازیen_US
dc.subjectریزاستخراج مایع مایع پخشیen_US
dc.subjectکروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC)en_US
dc.subjectویتامین Een_US
dc.subjectشیر خشکen_US
dc.titleکنترل شیر خشک های نوزادی موجود در بازار دارویی ایران از نظر محتوای ویتامین Een_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorنعمتی, محبوب
dc.contributor.supervisorشایان فر, علی
dc.identifier.callno10en_US
dc.contributor.departmentکنترل مواد خوراکی و آشاميدنیen_US
dc.description.disciplineکنترل مواد خوراکی و آشاميدنیen_US
dc.description.degreeکارشناسی ارشدen_US


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم