Show simple item record

dc.contributor.advisorسهرابی, آیدین
dc.contributor.advisorرضاعی, یاشار
dc.contributor.authorهماورد, آیلین
dc.date.accessioned2018-11-22T07:38:38Z
dc.date.available2018-11-22T07:38:38Z
dc.date.issued1397/6/14en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/59129
dc.description.abstractپوسيدگي دنداني يك پروسه‌ي پاتولوژيك و تخريب لوكاليزه‌ي دندان توسط ميكروارگانيسم‌هاي كاريوژن مي‌باشد كه به دنبال تخمير كربوهيدرات‌ها و ايجاد اسيدهاي ارگانيك، دمينراليزاسيون بافت‌هاي سخت دندان را باعث مي‌شود. این بیماری شايع‌ترين بيماري مزمن دوران كودكي بوده و شيوع آن 5 برابر آسم و 7 برابر تب يونجه مي‌باشد. هدف:هدف از انجام این مطالعه تعيين و مقایسه تأثير انواع مختلف شير بر روي ميزان دكلسيفيكاسيون دندان‌هاي شيري می‌باشد. مواد و روش‌ها: 60 دندان كانين شيري سالم که به منظور درمان ارتودنسی کشیده شدند، بعد از جدا كردن ريشه و خارج كردن پالپ و ضدعفوني در مطالعه استفاده شدند. سطح باكال دندان‌ها با دستگاه برش، برش داده شده و سطح مينايي بلوك‌هاي تهيه شده با سايش صاف شده و سپس پاليش شد. قسمت مركزي نمونه‌هاي پاليش شده با چسب ضدآب پوشانده شده و بقيه‌ي سطح مينا، با لاك ناخن پوشانده شد. نمونه‌ها به طور تصادفي و به مدت 4 روز در دمای 37 درجه سانتیگراد در 4 گروه شير مادر، شير خشك، شير گاوي و محلول ساكارز قرار گرفتند. ميزان دمينراليزاسيون نمونه‌ها توسط میکروهاردنس سطحی اندازه‌گيري شد. یافته‌ها: کمترین میزان دکلسیفیکاسیون در گروهی که از شیر خشک (003/0p=) استفاده شده بود مشاهده شد و بیشترین میزان دکلسیفیکاسیون در گروهی که از شیر مادر (041/0p=) استفاده شده بود مشاهد شد. تفاوت آماری معنی داری در مقایسه میزان دکلسیفیکاسیون بین گروه‌های مورد مطالعه در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد. نتیجه‌گیری: با توجه به نتایج به دست آمده در این مطالعه، می‌توان نتیجه گرفت که شیر خشک به دلیل وجود فلوراید و ترکیبات یونی کلسیم فسفات کامل‌تر نسبت به سایر شیر‌ها کمترین میزان دکلسیفیکاسیون را داشته است.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده دندانپزشکیen_US
dc.subjectشیر خشکen_US
dc.subjectشیر مادرen_US
dc.subjectشیر گاوen_US
dc.subjectدکلسیفیکاسیونen_US
dc.subjectمیکروهاردنسen_US
dc.titleبررسي تأثير انواع مختلف شير بر روي ميزان دكلسيفيكاسيون دندان‌هاي شيريen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorسهرابی, آذین
dc.identifier.docno603022en_US
dc.identifier.callno58705en_US
dc.description.disciplineدندانپزشکیen_US
dc.description.degreeدکترای عمومیen_US
dc.citation.reviewerعرفان پرست, لیلا
dc.citation.reviewerقریشی زاده, آرزو
dc.citation.reviewerوفایی, علی
dc.citation.reviewerنجف پور, ابراهیم
dc.citation.reviewerابراهیم ادهمی, ضیا


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record