dc.contributor.advisor | سهرابی, آیدین | |
dc.contributor.advisor | رضاعی, یاشار | |
dc.contributor.author | هماورد, آیلین | |
dc.date.accessioned | 2018-11-22T07:38:38Z | |
dc.date.available | 2018-11-22T07:38:38Z | |
dc.date.issued | 1397/6/14 | en_US |
dc.identifier.uri | http://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/59129 | |
dc.description.abstract | پوسيدگي دنداني يك پروسهي پاتولوژيك و تخريب لوكاليزهي دندان توسط ميكروارگانيسمهاي كاريوژن ميباشد كه به دنبال تخمير كربوهيدراتها و ايجاد اسيدهاي ارگانيك، دمينراليزاسيون بافتهاي سخت دندان را باعث ميشود. این بیماری شايعترين بيماري مزمن دوران كودكي بوده و شيوع آن 5 برابر آسم و 7 برابر تب يونجه ميباشد.
هدف:هدف از انجام این مطالعه تعيين و مقایسه تأثير انواع مختلف شير بر روي ميزان دكلسيفيكاسيون دندانهاي شيري میباشد.
مواد و روشها: 60 دندان كانين شيري سالم که به منظور درمان ارتودنسی کشیده شدند، بعد از جدا كردن ريشه و خارج كردن پالپ و ضدعفوني در مطالعه استفاده شدند. سطح باكال دندانها با دستگاه برش، برش داده شده و سطح مينايي بلوكهاي تهيه شده با سايش صاف شده و سپس پاليش شد. قسمت مركزي نمونههاي پاليش شده با چسب ضدآب پوشانده شده و بقيهي سطح مينا، با لاك ناخن پوشانده شد. نمونهها به طور تصادفي و به مدت 4 روز در دمای 37 درجه سانتیگراد در 4 گروه شير مادر، شير خشك، شير گاوي و محلول ساكارز قرار گرفتند. ميزان دمينراليزاسيون نمونهها توسط میکروهاردنس سطحی اندازهگيري شد.
یافتهها: کمترین میزان دکلسیفیکاسیون در گروهی که از شیر خشک (003/0p=) استفاده شده بود مشاهده شد و بیشترین میزان دکلسیفیکاسیون در گروهی که از شیر مادر (041/0p=) استفاده شده بود مشاهد شد. تفاوت آماری معنی داری در مقایسه میزان دکلسیفیکاسیون بین گروههای مورد مطالعه در مقایسه با گروه کنترل مشاهده شد.
نتیجهگیری: با توجه به نتایج به دست آمده در این مطالعه، میتوان نتیجه گرفت که شیر خشک به دلیل وجود فلوراید و ترکیبات یونی کلسیم فسفات کاملتر نسبت به سایر شیرها کمترین میزان دکلسیفیکاسیون را داشته است. | en_US |
dc.language.iso | fa | en_US |
dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده دندانپزشکی | en_US |
dc.subject | شیر خشک | en_US |
dc.subject | شیر مادر | en_US |
dc.subject | شیر گاو | en_US |
dc.subject | دکلسیفیکاسیون | en_US |
dc.subject | میکروهاردنس | en_US |
dc.title | بررسي تأثير انواع مختلف شير بر روي ميزان دكلسيفيكاسيون دندانهاي شيري | en_US |
dc.type | Thesis | en_US |
dc.contributor.supervisor | سهرابی, آذین | |
dc.identifier.docno | 603022 | en_US |
dc.identifier.callno | 58705 | en_US |
dc.description.discipline | دندانپزشکی | en_US |
dc.description.degree | دکترای عمومی | en_US |
dc.citation.reviewer | عرفان پرست, لیلا | |
dc.citation.reviewer | قریشی زاده, آرزو | |
dc.citation.reviewer | وفایی, علی | |
dc.citation.reviewer | نجف پور, ابراهیم | |
dc.citation.reviewer | ابراهیم ادهمی, ضیا | |