نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.authorیاوری, سمانه
dc.date.accessioned2018-10-31T08:15:32Z
dc.date.available2018-10-31T08:15:32Z
dc.date.issued1397/8/1en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/58999
dc.description.abstractپوسیدگی دندان یکی از دامن گیرترین و شایعترین بیماری های بشر است و بیش از %99 افراد بشر به این بیماری مبتلا می شوند. شیوع پوسیدگی در 20 سال گذشته در بسیاری از کشورهای پیشرفته کاهش یافته است.در حالیکه شیوع و شدت آن در بسیاری از کشورهای در حال توسعه افزایش یافته است. پوسیدگی به عنوان یک بیماری مالتی فاکتورال. شناخته می شود که عوامل متعددی در ایجاد آن نقش دارند. به طور کلی براساس تئوری اسیدوژنیک پوسیدگی دندان بر اثر 3 فاکتور میزبان-میکروارگانیسم-رژیم غذایی به وجود می آید.رژیم غذایی و تغذیه با تاثیر بر روی نوع ویرولانس میکروارگانیسم های پلاک دندانی و مقاومت دندان ها و ساختمان های پشتیبان و خصوصیات بزاق حفره دهان، بر روی پوسیدگی های دندانی اثر می گذارد. والدین به خصوص مادران در خصوص چگونگی بروز و پیشرفت پوسیدگی های دندانی و تاثیر آن در سلامت و رشد کودک آگاهی کافی ندارند. با توجه به اهمیت دندان های شیری در سلامت کودک، شناخت صحیح وضعیت دندانی و نیازهای درمانی این گروه به عنوان پیش نیاز مهم برنامه ریزی های بهداشتی درمانی کشور می باشد. روش کار: این مطالعه به صورت مقطعی بر روی 376 کودک 12-6 ساله شهر تبریز در سال 1397 انجام شد. نمونه گیری به صورت تصادفی انجام پذیرفت. جامعه هدف کودکان 12-6 ساله بود که ساکن شهر تبریز بوده و فاقد بیماری سیستمیک خاص بوده و داروهای کاهنده بزاق مصرف نمی کردند. داده ها از طریق معاینه بالین کودکان در مدارس و ثبت وضعیت دندان ها و تکمیل پرسشنامه جمع آوری شد. مقدار dmft کودکان براساس مجموع تعداد دندان های شیری دارای پوسیدگی، از دست رفته به دلیل پوسیدگی و ترمیم شده به علت پوسیدگی محاسبه شد. مقدار DMFT کودکان براساس مجموع تعداد دندان های دائمی دارای پوسیدگی، از دست رفته به دلیل پوسیدگی یا ترمیم شده به دلیل پوسیدگی محاسبه شد. تشخیص پوسیدگی براساس وجود زبری و نرمی، کدورت، ایجاد حفره در سطح و تغییر رنگ دندان به قهوه ای یا خاکستری انجام شد. نتایج و یافته ها: داده ها از طریق آزمون های Independent Samples T-Test ، واریانس یک طرف، تست تعقیبی TurkeyT ، آزمون خی دو و در نهایت آنالیز رگرسیون خطی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفتند. نتیجه گیری نهایی: بر اساس مطالعه حاضر، میزان تحصیلات والدین و تعداد خواهر و برادر کودکان که مؤلفه های وضعیت اجتماعی آنها می باشند با میزان . آنان ارتباط داردdmft و DMFT می شود.dmft,DMFTبه طوری که افزایش تعداد خواهر و برادر و همچنین پایین بودن سطح تحصیلات والدین موجب افزایش کودکان دارد و موجب افزایش مقادیر آنها می شود DMFT,dmftمصرف میان وعده های پوسیدگی زا نیز تاثیر بسزایی بر میزان اما میان وعده هایی از قبیل نان و پنیر، میوه، شیر و آجیل جزء مواد غذایی غیر پوسیدگی زا به حساب آمده و کودکانی که از این نوع میان وعده . کمتری دارندdmft,DMFTها مصرف می کنند مقادیرen_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده دندانپزشکیen_US
dc.subjectdmften_US
dc.subjectDMFTen_US
dc.subjectمیان وعدهen_US
dc.subjectوضعیت اجتماعیen_US
dc.titleبا نوع میان وعده مصرفی و وضعیت اجتماعی در کودکان 12-6 ساله شهر تبریز در سال 1397 dmft و DMFT بررسی رابطهen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorآبادی, حامد
dc.identifier.docno603010
dc.identifier.callno59027
dc.contributor.departmentدندانپزشکی کودکانen_US
dc.description.disciplineدندانپزشکیen_US
dc.description.degreeدکترای عمومیen_US
dc.citation.reviewerسهرابی، آذین
dc.citation.reviewerقریشی زاده، آرزو
dc.citation.reviewerملجایی، انسیه
dc.citation.reviewerابراهیم ادهمی، ضیا


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم