Show simple item record

dc.contributor.advisorفضل جو, سیدمحمدباقر
dc.contributor.advisorتربتی, محمدعلی
dc.contributor.advisorآیتی, محمدحسین
dc.contributor.authorخواصی, نرجس
dc.date.accessioned2018-10-07T08:39:08Z
dc.date.available2018-10-07T08:39:08Z
dc.date.issued1396en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/58790
dc.description.abstractمقدمه: علی¬رغم مطالعات بسیاری که بر روی طب مکمل انجام شده است، هیچ تحقیقی در مورد اثرات ترشی میوه کبر بر آنزیم‌های کبدی در بیماران مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی انجام نشده است. در این مطالعه، تاثیر ترشی میوه کبر به عنوان محصول طب سنتی ایران بر روی مقیاس‌های تنسنجی و پارامترهای بیوشیمیایی در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی مورد بررسی قرار گرفته است. روش: یک آزمایش 12 هفته‌ای تصادفی، کنترل شده، دو سو کور برای 44 بیمار مبتلا به کبد چرب غیر الکلی که به طور تصادفی به دو گروه گواه (22 نفر ) یا کبر (22 نفر ) تقسیم شدند، طراحی شد. گروه کبر روزانه 40 تا 50 گرم ترشی میوه کبر همراه با غذا دریافت کردند. قبل و بعد از درمان، مقیاس‌های تن سنجی، لیپوپروتئین‌های سرم، آنزیم‌های کبدی، FBS، سطح انسولین روزانه، Homa -IR و cs-CRP مورد بررسی قرار گرفتند. یافته‌ها: وزن و شاخص توده بدنی در گروه کبر و گروه گواه به طور معنی‌داری کاهش یافتند. این کاهش در مقایسه با گروه گواه در گروه کبر معنی‌دار بود (P<0.01). بعد از 12 هفته، Hs-CRP، HOMA-IR در هر دو گروه، به خصوص گروه کبر، کاهش یافت، اما این کاهش با گروه گواه معنی‌دار نبود. در پایان مطالعه، FBS تغییرات قابل توجهی نداشت. با توجه به مقادیر پایه، از ابتدا تا پایان مطالعه، میزان سرمی ALT و AST در گروه کبر به طور معنی‌داری بیشتر از گروه گواه بود (P<0.02). نتیجهگیری: نتایج این تحقیق نشان می‌دهد مصرف روزانه ترشی میوه‌ی کبر به مدت 12 هفته می‌تواند بر روی پارامترهای بیوشیمیایی در بیماران مبتلا به کبد چرب غیر الکلی موثر باشد. برای تأیید این یافته‌ها، مطالعات کنترل شده دیگری نیز باید انجام شود. علی‌رغم تعدادی از مطالعات انجام شده در مورد اثرات محصولات طب مکمل، چگونگی اثر ترشی میوه کبر به‌عنوان محصول طب سنتی ایران در بیماران مبتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی روشن نیست.en_US
dc.language.isofaen_US
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده طب سنتیen_US
dc.relation.isversionofفارسیen_US
dc.subjectکبد چرب غیرالکلیen_US
dc.subjectطب سنتی ایرانen_US
dc.subjectکبرen_US
dc.titleبررسی اثر ترشی ميوه گياه کبر (فرآورده طب سنتی ایرانی) بر آنزیم‌های کبد در بیماران با کبد چرب غيرالکلیen_US
dc.typeThesisen_US
dc.contributor.supervisorصومی, محمدحسین
dc.contributor.supervisorخادم, ابراهیم
dc.identifier.docnoen_US
dc.identifier.callno4en_US
dc.contributor.departmentTraditional medicineen_US
dc.description.disciplineTraditional medicineen_US
dc.description.degreePh.Den_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record