Show simple item record

dc.contributor.advisorاصغری جعفر آبادی, محمد
dc.contributor.authorاسدی تبارفرد, بهزاد
dc.date.accessioned2018-07-24T10:42:20Z
dc.date.available2018-07-24T10:42:20Z
dc.date.issued1393
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/34636
dc.description.abstractمقدمه و هدف: باز كردن درب پيچشي ظروف شيشه اي با طراحي نامناسب مي تواند مشكلاتي را براي درصد زيادي از افراد مصرف كننده بوجود آورد چرا كه اين افراد قادر به اعمال نيروي كافي براي باز كردن درب اين ظروف نمي باشند. هدف از انجام اين مطالعه بررسي تناسب بين نيروي گشتاور مورد نياز براي باز كردن درب پيچشي محصولات غذايي و توان گشتاور ساعد افراد مصرف كننده و همچنين ارايه پيشنهادات در رابطه با نيروي بهينه براي باز كردن ظروف شيشه اي براساس اصول ارگونوميكي بود. روش كار و مواد: جامعه مورد مطالعه شامل 769نفر بود كه از اين تعداد، 171نفر از شهر زنجان و 598نفر از شهر تبريز انتخاب شدند. اندازه گيريها در دو حالت انجام گرفت: (1تعيين نيروي گشتاور ساعد افراد مورد مطالعه و (2تعيين حداقل نيروي گشتاور مورد نياز براي باز كردن درب پيچشي ظروف مواد غذايي. براي اين منظور از يك دستگاه گشتاور سنج )مبدل ديجيتالي گشتاور– زاويه ساخت شركت اكلاتورك( با دامنه اندازه گيري بين 0تا 30نيوتن متر استفاده شد. در نهايت نيز تناسب بين نيروي گشتاور ساعد افراد مورد مطالعه با نيروي مورد نياز براي باز كردن درب پيچشي ظروف شيشه اي مورد بررسي قرار گرفت. يافته ها: ميانگين نيروي مورد نياز براي باز كردن درب ظروف موجود در فروشگاهها با سايز كوچك برابر با 8.6نيوتن متر )انحراف استاندارد 2.4نيوتن متر( و براي سايز بزرگ برابر با 11.9نيوتن متر )انحراف استاندارد 3.2نيوتن متر( به دست آمد. ميانگين نيروي ساعد اعمال شده توسط مردان و زنان براي ظروف با درب كوچك به ترتيب برابر با ) 4.3انحراف استاندارد ( 1.5نيوتن متر و ) 3.3انحراف استاندارد (0.9نيوتن متر بود. ميانگين نيروي ساعد اعمال شده توسط مردان و زنان براي ظروف با درب بزرگ به ترتيب برابر با ) 4.6انحراف استاندارد (1.7نيوتن متر و ) 3.4انحراف استاندارد (0.9نيوتن متر بود. نيروي گشتاور بهينه مورد نياز براي باز كردن ظروف شيشه اي بر اساس صدك 5ام توان عضلاني جامعه مورد مطالعه بر اساس جنسيت برابر با 1.4نيوتن متر براي ظروف با درب كوچك و 1.3نيوتن متر براي ظروف با درب بزرگ پيشنهاد گرديد، حال آنكه اين مقادير بر اساس تفاوتهاي سني برابر با 1.1نيوتن متر براي ظروف با درب كوچك و 1نيوتن متر براي ظروف با درب بزرگ پيشنهاد گرديد.12 نتيجه گيري: ميانگين نيروي گشتاور مورد نياز براي باز كردن هر دو ظروف كوچك و بزرگ بسيار بيشتر از نيروي گشتاور ساعد افراد شركت كننده در تمامي صدكها )صدكهاي ، 5و (95 50بود كه بيانگر عدم وجود تناسب بين نيروي مورد نياز براي بازكردن درب پيچشي ظروف و تمامي صدكهاي نيروي گشتاور ساعد زنان و مردان زنجاني و تبريزي مي باشد
dc.language.isoفارسی
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده بهداشت
dc.titleبررسی تناسب بین نیروی گشتاور مورد نیاز برای باز کردن درب پیچشی محصولات غذایی و توان گشتاور ساعد افراد مصرف کننده
dc.typeپایان نامه
dcterms.subjectگشتاور ساعد
dcterms.subjectنيروي عضلاني
dcterms.subjectباز كردن ظروف شيشه اي
dc.contributor.supervisorدیانت, ایمان
dc.identifier.docno101188
dc.identifier.callnoالف/188
dc.description.disciplineارگونومی
dc.description.degreeکارشناسی ارشد


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record