نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.advisorفرشباف خلیلی, عزیزه
dc.contributor.advisorاصغری جعفرآبادی, محمد
dc.contributor.authorکامرانی, عاطفه
dc.date.accessioned2018-07-16T09:08:54Z
dc.date.available2018-07-16T09:08:54Z
dc.date.issued1394
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/31360
dc.description.abstractچکیده: مقدمه: استریای بارداری یک تغییر فیزیولوژیک پوستی است که بسیاری از زنان آن را در بارداری تجربه می کنند که باعث نگرانی هایی از نظر زیبایی و کاهش اعتماد به نفس و مشکلات روحی- روانی با ایجاد خارش و حتی زخم در نواحی درگیر می نماید. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر روغن بادام شیرین، روغن کنجد و ترکیب این دو روغن در پیشگیری از استریای بارداری و خارش نا شی از آن در زنان نخست زا انجام گرفت. مواد و روش: این کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده سه سوکور، بر روی 200 زن باردار نخست زا 35-18 ساله، 20-16 هفته مراجعه کننده به 5 مرکز بهداشتی -درمانی منتخب شهر اراک انجام گرفت. نمونه های حائز شرایط به روش بلوک بندی تصادفی به سه گروه مداخله و یک گروه کنترل تخصیص داده شدند. گروه های مداخله به ترتیب 1 سی سی روغن بادام شیرین،1 سی سی روغن کنجد و 1 سی سی ترکیب این دو روغن و گروه کنترل 1 سی سی روغن پلاسبو دو بار در روز به مدت 20-16 هفته دریافت نمودند. شدت استریا بر ا ساس مقیاس Davey و نمره خارش براساس مقیاس Kamini ارزیا بی شد. برای آنا لیز داده ها از آزمون تی مستقل، مجذور کای، تست دقیق فیشر،کرو سکال وا لیس و رگرسیون لجستیک چند متغیره استفاده شد. یافته ها: بین چهار گروه از نظر مشخصات فردی-اجتماعی قبل از مداخله تفاوت معنی دار آماری وجود نداشت (05/0<p). استریا در هفته 38- 35 بارداری به ترتیب در60%، 16%، 14% و 82% از مصرف کننده های روغن بادام شیرین، روغن کنجد، ترکیب روغن با دام شیرین و روغن کنجد و کنترل دیده شد (001/0p<). خطر بروز استریا در مصرف کننده های روغن کنجد (adjusted OR=0/04 CI=0/01-0/13 )،96% و در گروه روغن بادام شیرین (adjusted OR=0/27 CI=0/1-0/72 )، 73% و در گروه ترکیب روغن بادام شیرین-کنجد (adjusted OR=0/03 CI=0/01-0/1 )، 97% در مقایسه با گروه کنترل کمتر بود. شدت خارش شکم نیز در بین گروه ها اختلاف معنی داری داشت (001/0p<). بروز خارش در مصرف کننده های روغن بادام شیرین (64%)، روغن کنجد (10%)، ترکیب روغن بادام شیرین و روغن کنجد (44%) و گروه کنترل (78%) گزارش شد. نتیجه گیری: این مطالعه توانست تأثیر روغن کنجد و ترکیب این دو روغن را بر کاهش استریای بارداری و کاهش شدت خارش ناشی از آن و تأثیر روغن بادام شیرین را فقط بر کاهش بروز و شدت استریا، گزارش دهد.
dc.language.isoفارسی
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده پرستاری و مامایی
dc.subjectکلید واژه ها: استریای بارداری، زن نخست زا، روغن کنجد، روغن بادام شیرین، خارش
dc.titleتاثیر روغن بادام شیرین، روغن کنجد و ترکیب روغن بادام شیرین و روغن کنجد در پیشگیری از استریای بارداری و خارش ناشی از آن در زنان نخست زا: یک کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده
dc.typeپایان نامه
dc.contributor.supervisorملکوتی, جمیله
dc.identifier.docnoپ469
dc.identifier.callno469
dc.description.disciplineمامایی
dc.description.degreeفوق لیسانس


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم