Show simple item record

dc.contributor.advisorفرشباف خلیلی, عزیزه
dc.contributor.advisorاصغری جعفرآبادی, محمد
dc.contributor.authorکامرانی, عاطفه
dc.date.accessioned2018-07-16T09:08:54Z
dc.date.available2018-07-16T09:08:54Z
dc.date.issued1394
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/31360
dc.description.abstractچکیده: مقدمه: استریای بارداری یک تغییر فیزیولوژیک پوستی است که بسیاری از زنان آن را در بارداری تجربه می کنند که باعث نگرانی هایی از نظر زیبایی و کاهش اعتماد به نفس و مشکلات روحی- روانی با ایجاد خارش و حتی زخم در نواحی درگیر می نماید. این مطالعه با هدف تعیین تأثیر روغن بادام شیرین، روغن کنجد و ترکیب این دو روغن در پیشگیری از استریای بارداری و خارش نا شی از آن در زنان نخست زا انجام گرفت. مواد و روش: این کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده سه سوکور، بر روی 200 زن باردار نخست زا 35-18 ساله، 20-16 هفته مراجعه کننده به 5 مرکز بهداشتی -درمانی منتخب شهر اراک انجام گرفت. نمونه های حائز شرایط به روش بلوک بندی تصادفی به سه گروه مداخله و یک گروه کنترل تخصیص داده شدند. گروه های مداخله به ترتیب 1 سی سی روغن بادام شیرین،1 سی سی روغن کنجد و 1 سی سی ترکیب این دو روغن و گروه کنترل 1 سی سی روغن پلاسبو دو بار در روز به مدت 20-16 هفته دریافت نمودند. شدت استریا بر ا ساس مقیاس Davey و نمره خارش براساس مقیاس Kamini ارزیا بی شد. برای آنا لیز داده ها از آزمون تی مستقل، مجذور کای، تست دقیق فیشر،کرو سکال وا لیس و رگرسیون لجستیک چند متغیره استفاده شد. یافته ها: بین چهار گروه از نظر مشخصات فردی-اجتماعی قبل از مداخله تفاوت معنی دار آماری وجود نداشت (05/0<p). استریا در هفته 38- 35 بارداری به ترتیب در60%، 16%، 14% و 82% از مصرف کننده های روغن بادام شیرین، روغن کنجد، ترکیب روغن با دام شیرین و روغن کنجد و کنترل دیده شد (001/0p<). خطر بروز استریا در مصرف کننده های روغن کنجد (adjusted OR=0/04 CI=0/01-0/13 )،96% و در گروه روغن بادام شیرین (adjusted OR=0/27 CI=0/1-0/72 )، 73% و در گروه ترکیب روغن بادام شیرین-کنجد (adjusted OR=0/03 CI=0/01-0/1 )، 97% در مقایسه با گروه کنترل کمتر بود. شدت خارش شکم نیز در بین گروه ها اختلاف معنی داری داشت (001/0p<). بروز خارش در مصرف کننده های روغن بادام شیرین (64%)، روغن کنجد (10%)، ترکیب روغن بادام شیرین و روغن کنجد (44%) و گروه کنترل (78%) گزارش شد. نتیجه گیری: این مطالعه توانست تأثیر روغن کنجد و ترکیب این دو روغن را بر کاهش استریای بارداری و کاهش شدت خارش ناشی از آن و تأثیر روغن بادام شیرین را فقط بر کاهش بروز و شدت استریا، گزارش دهد.
dc.language.isoفارسی
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده پرستاری و مامایی
dc.subjectکلید واژه ها: استریای بارداری، زن نخست زا، روغن کنجد، روغن بادام شیرین، خارش
dc.titleتاثیر روغن بادام شیرین، روغن کنجد و ترکیب روغن بادام شیرین و روغن کنجد در پیشگیری از استریای بارداری و خارش ناشی از آن در زنان نخست زا: یک کارآزمایی بالینی تصادفی کنترل شده
dc.typeپایان نامه
dc.contributor.supervisorملکوتی, جمیله
dc.identifier.docnoپ469
dc.identifier.callno469
dc.description.disciplineمامایی
dc.description.degreeفوق لیسانس


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record