نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.authorعرب خانی، پویا
dc.date.accessioned2018-07-16T06:06:25Z
dc.date.available2018-07-16T06:06:25Z
dc.date.issued1395
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/30588
dc.description.abstractآفلاتوکسین¬ها گروهی از ترکیبات ثانویه به شدت سمی هستند که عمدتاً توسط کپک های آسپرژیلوس فلاوس و آسپرژیلوس پارازیتیکوس در صورت مساعد بودن شرایط محیطی رشد این کپک¬ها نظیر دما و رطوبت تولید می¬شوند. در بین انواع مختلف آفلاتوکسین¬ها، آفلاتوکسین B1 به عنوان سمی¬ترین و قوی ترین نوع شناخته می¬شود که قرار گرفتن در معرض این سم می¬تواند باعث بروز عوارضی چون سرطان ، جهش زایی، اثرات تراتوژنی و تضعیف سیستم ایمنی بدن ¬شود. هدف مطالعه حاضر شناسایی و تعیین مقدار آفلاتوکسین¬ها B1 در رب های گوجه فرنگی عرضه شده در سطح شهر تبریز می¬باشد.مواد و روش¬هادر این مطالعه 90 نمونه رب گوجه فرنگی (30 برند) جمع آوری گردید و سپس آفلاتوکسین B1 توسط روش HPLC شناسایی و تعیین مقدار شد. آفلاتوکسین موجود در نمونه ها ابتدا به وسیله محلول استونیتریل 80% استخراج گردید و سپس توسط یک روش میکرو استخراج مایع- مایع پخشی (DLLME) تغلیظ گردید.نتایجیافته¬ها حاکی از آن است که 46.6% رب های گوجه فرنگی آلوده به سم آفلاتوکسین B1بود. محدوده¬ی مقادیر آلودگی آفلاتوکسین B1 در رب های آلوده بین 7/7-4/0 میکروگرم در کیلوگرم بوده است.بحثنتایج مطالعه حاکی از آلودگی نسبی رب های گوجه فرنگی به سم آفلاتوکسین B1 می¬باشد.در این مطالعه مشخص شد که میزان آلودگی نمونه های رب گوجه فرنگی در 13% نمونه ها بیش از مقدار 2 میکروگرم بر کیلوگرم از آفلاتوکسین B1 که حد پذیرفته شده در بیشتر مواد غذایی مورد مصرف مستقیم انسان توسط اتحادیه اروپا می¬باشد بود. شیوع آفلاتوکسین B1 حتی در غلظت های کم در مواد غذایی می¬تواند یک زنگ خطر جدی برای سلامت جامعه محسوب گردد., Aflatoxins are a group of highly toxic secondary compounds that are mainly produced by aspergillus flavus and aspergilus molds in case of favorable environmental conditions . aflatoxin B1 is known as the most toxic and strongest type of aflatoxin and exposure to this toxin can cause many side effects like cancer, mutagenesis , teratogenic effects the immune system .The purpose of this study is identifying and determining of Aflatoxin B1 in tomato pastes which are distributed in Tabriz .Materials and methods In this study 90 samples of tomato pastes (30 brands) are selected and Aflatoxin B1 is determined by HPLC method . the amount of extraction was made by Acetonitrile solution and then it way condensed with dispersive liquid –micro extraction method.ResultsFindings show that 46.6 % of tomato pastes are contaminated by Aflatoxin B1 . The amount of Aflatoxin in order to contaminate tomato pastes , are reported in the range 0.4-7.7 g/kgConclusion The result of this study showed a relative pollution of tomato pastes by Aflatoxin B1. The amount of Aflatoxin measured in 0.13 % of samples are above 2 g/kg which is the accepted level by EU for the safety of foodstuffs consumed by humans directly . The prevalence of Aflatoxin in foodstuffs , even in small concentration , can be a serious risk alarm to community health .
dc.language.isoفارسی
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازی
dc.subjectآفلاتوکسین B1
dc.subjectرب گوجه فرنگی
dc.subjectHPLC
dc.subjectDLLME
dc.titleبررسی آلودگی آفلاتوکسین B1 در نمونه های رب گوجه فرنگی
dc.typeپایان نامه
dc.contributor.supervisorنعمتی, محبوب
dc.identifier.docno603365
dc.identifier.callno3956
dc.description.disciplineداروسازی
dc.description.degreeدکترای عمومی


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم