Show simple item record

dc.contributor.advisorجوادی, افشین
dc.contributor.authorعبدی، یاسین
dc.date.accessioned2018-07-16T06:06:03Z
dc.date.available2018-07-16T06:06:03Z
dc.date.issued1394
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/30498
dc.description.abstractکلرامفنیکل از جمله داروهایی است که در دامپزشکی برای درمان و پیشگیری از بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد. باقیمانده این دارو در تخم مرغ ها و مصرف آن توسط انسان ها می تواند علاوه بر مقاومت های آنتی بیوتیکی و آلرژیها باعث انواع عوارض سمی دیگر شود. هدف: هدف مطالعه حاضر تعیین مقدار باقیمانده کلرامفنیکل در تخم مرغ به عنوان یکی از مواد غذایی پرمصرف توسط انسانها میباشد. روش کار: در این مطالعه 80 عدد نمونه تخم مرغ به طور تصادفی از فروشگاههای سطح شهر تبریز جمع آوری و مورد آزمایش قرار گرفتند. دستگاه کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا با استفاده از دتکتور فرابنفش برای شناسایی و تعیین مقدار کلرامفنیکل به کار گرفته شد. ستون C18 و طول موج 280 نانومتر برای این کار انتخاب شد. استخراج دارو از تخم مرغ¬ها با روش میکرو استخراج مایع-مایع پخشی صورت گرفت. نتایج: این بررسی نشان داد که همه نمونه ها ی شناسنامه دار آلوده به کلرامفنیکل هستند. میانگین غلظت کلرامفنیکل در محدوده 43/2 تا 10000 نانوگرم بر میلی لیتر بود. در این بررسی تخم مرغ های محلی فاقد هر گونه آلودگی از لحاظ کلرامفنیکل بودند. درصد بازیافت برای کلرامفنیکل 90 تا 45/99 محاسبه گردید، همچنین حد تشخیص و حد تعیین مقدار به ترتیب 12/3 و 41/10 نانو گرم بر میلی لیتر محاسبه گردید. اتحادیه اروپا حداکثر مقدار مجاز را برای کلرامفنیکل 3/0 میکروگرم بر میلی لیتر در گوشت، شیر، تخم مرغ، ماهی و عسل تعیین کرده است. نتیجه گیری: این مطالعه آلودگی نسبتا بالا ی تخم مرغهای برند دار را نشان میدهد. به طور کلی همه نمونه های تخم مرغ شناسنامه دار حاوی کلرامفنیکل بودند. حضور کلرامفنیکل در مواد غذایی، حتی در غلظت کم و مصرف آن به صورت مزمن توسط انسانها می تواند سلامت انسانها را به خطر بیاندازد. بنابراین روشهایی جهت کنترل و پایش باقیمانده کلرامفنیکل در مواد غذایی یک امر ضروری میباشد.
dc.language.isoفارسی
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازی
dc.subjectمیکرو استخراج مایع-مایع پخشی
dc.subjectکروماتوگرافی مایع با کارایی بالا
dc.subjectکلرامفنیکل
dc.subjectتخم مرغ
dc.titleتعیین مقدار باقیمانده کلرامفنیکل در تخم مرغ به روش کروماتوگرافی مایع با فشار بالا با دتکتور فرابنفش
dc.typeپایان نامه
dc.contributor.supervisorنعمتی, محبوب
dc.identifier.docno603274
dc.identifier.callno3802
dc.description.disciplineداروسازی
dc.description.degreeدکترای عمومی


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record