نمایش پرونده ساده آیتم

dc.contributor.authorزاهدنژاد، فهیمه‏ ‏‏
dc.date.accessioned2018-07-16T06:05:26Z
dc.date.available2018-07-16T06:05:26Z
dc.date.issued1389
dc.identifier.urihttp://dspace.tbzmed.ac.ir:8080/xmlui/handle/123456789/30191
dc.description.abstractمقدمه: در این مطالعه، اثرات تجویز عسل طبيعي قبل از القاي ايسكمي گلوبال بر آریتمی ها و اندازه انفارکت ناشی از ایسکمی/پرفيوژن مجدد مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: 5 گروه 10 الي 15 عددي از رت هاي ويستار نر به وزن 270 الي 300 گرم (شامل يك گروه كنترل و چهار گروه تست) بطور تصادفي انتخاب شدند. گروه كنترل از محلول كربس نرمال و بدون عسل؛ و گروههای تست پس از تثبیت (Stabilization)، به مدت 15 دقيقه، محلول كربس حاوي عسل طبيعي با غلظتهاي 25/0، 5/0، 1 و 2 درصد دريافت كردند. سپس، تمامی قلب ها به مدت 30 دقيقه تحت ايسکمی گلوبال و متعاقب آن به مدت 120 دقيقه تحت رپرفيوژن با کربس نرمال قرار گرفتند. ECG بوسيله فيزيوگراف ثبت گرديد. اندازه انفاركت با روش TTZ و پلانيمتري كامپيوتري اندازه گيري گرديد. مقادير 05/0p< معني دار تلقي شدند. نتايج: غلظت هاي 25/0، 5/0، 1 و 2 عسل بر آريتمي های نابجای بطنی (به ترتیب 01/0p<، 05/0p<، 05/0p< و 01/0p<)؛ گروه های 25/0 و 2 درصد عسل بر تعداد و مدت زمان تاکیکاردی بطنی (05/0p<)؛ و گروه های 25/0، 5/0 و 1 درصد عسل بر درصد وقوع فيبريلاسيون بطنی برگشت ناپذير (05/0p<) کاهش معنی داری در مقایسه با گروه کنترل نشان دادند. همچنین اندازه انفاركت در گروه هاي دريافت كننده 5/0، 1 و 2 درصد عسل، نسبت به گروه كنترل با اندازه انفاركت 8±56 درصد، به ترتیب به 5±31 (01/0p<)، 5±18 (001/0p<) و 1±9 (001/0p<) درصد رسيد. درصد ناحيه انفاركته در مقياس لگاريتمي به صورت كاملا خطي )994/0(R2= كاهش يافت. غلظت های بالاتر عسل اثرات محافظتی بیشتری را در کاهش اندازه انفارکت نشان دادند. بحث و نتیجه گیری: تجويز كوتاه مدت عسل طبيعي قبل از ايسكمي گلوبال مي تواند آسيب هاي ناشي از پديده ايسكمي- پرفيوژن مجدد مانند آريتمي هاي قلبي و انفاركت سايز را در قلب ايزوله رت كاهش دهد. احتمالاً خواص آنتي اكسيداني، مهار توليد راديكالهاي آزاد، وجود منابع انرژي از جمله گلوكز و همچنين وجود عناصر معدني در عسل، در ايجاد اثرات محافظتي فوق دخيل باشند.
dc.language.isoفارسی
dc.publisherدانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده داروسازی
dc.subjectاندازه انفاركت
dc.subjectآريتمي
dc.subjectپرفیوژن مجدد
dc.subjectایسکمی گلوبال
dc.subjectعسل طبیعی
dc.titleمطالعه اثرات مصرف حاد عسل طبيعی بر آسيب های ناشی از ايسكمي گلوبال در قلب ايزوله رت
dc.typeپایان نامه
dc.contributor.supervisorنجفی, مسلم
dc.identifier.docno602958
dc.identifier.callno3523
dc.description.disciplineداروسازی
dc.description.degreeدکترای عمومی


فایلهای درون آیتم

Thumbnail

این آیتم در مجموعه های زیر مشاهده می شود

نمایش پرونده ساده آیتم