dc.contributor.advisor | سجادی اسکویی, جعفر | |
dc.contributor.author | نورالعیونی، احمد | |
dc.date.accessioned | 2018-07-16T05:06:56Z | |
dc.date.available | 2018-07-16T05:06:56Z | |
dc.date.issued | 1391 | |
dc.identifier.uri | http://192.168.127.9:8080/xmlui/handle/123456789/29459 | |
dc.description.abstract | عوامل متعددی باندانیترفاسیال فایبرپست و عاج ریشه دندان را تحت تأثیر قرار می دهد. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرpre-heating سمان رزینی بر استحکام باند Push out فایبرپست به عاج قسمتهای مختلف کانال ریشه بود. موارد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی تعداد 40 دندان پرمولرتک کانال انسانی بعد از قطع تاج، تحت درمان ریشه و آماده سازی فضای پست قرار گرفتند. سپس نمونه ها به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. در گروه اول از سمان Panavia 2.0 در دمای اتاق و در گروه دوم از همان سمان بصورت Pre-heated در دمای 55-60 درجه سانتی گراد استفاده شد. بعد از سمان کردن فایبر پستها به داخل کانال ریشه، از هر دندان 3 برش پست/عاج (کرونالی، میانی و اپیکالی) با ضخامت 2mm تهیه و میزان استحکام باند Push out آنها توسط Universal testing machine برحسب MPa محاسبه شد. داده ها توسط آزمون تحلیل واریانس دو عامله و تست تعقیبی Tukey در سطح معنی داری =0.05 تحت آنالیز آماری قرار گرفتند. یافته ها: تفاوت میانگین استحکام باند در دو دمای سمان رزینی و همچنین نواحی مختلف ریشه معنی دار بود ولی اثر تعاملی دما و نواحی مختلف ریشه معنی دار نبود. نتیجه گیری: Pre heating سمان رزینی Panavia 2.0 در حد 55-60 درجه سانتی گراد باعث کاهش قابلیت باند فایبرپست با عاج داخل کانال ریشه دندان شد. | |
dc.language.iso | فارسی | |
dc.publisher | دانشگاه علوم پزشکی تبریز، دانشکده دندانپزشکی | |
dc.title | اثر دمای قبل از اخلاط سمان رزینی بر استحکام باند Push-out فایبر پست به عاج داخا کانال ریشه | |
dc.type | پایان نامه | |
dc.contributor.supervisor | علیزاده اسکویی, پرنیان | |
dc.identifier.docno | 602016 | |
dc.identifier.callno | 1306 | |
dc.description.discipline | دندانپزشکی | |
dc.description.degree | دکترا | |